"čim su dobili prvi dopis poslali inspekciju"

Inspekcija nije utvrdila ozbiljnije medicinske propuste u radu doktora Jusupa

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u ponedjeljak kako inspekcija Ministarstva zdravstva nije utvrdila nikakve medicinske nepravilnosti u radu doktora Gorana Jusupa u Obrovcu.

Ministar Kujundžić je medijima uoči tribine o Nacionalnom programu protiv raka debelog crijeva rekao kako su inspekciju u Obrovac poslali čim su čuli za slučaj.

“Na prvi pisani dopis o problemima u ordinaciji doktora Jusupa u Obrovcu Ministarstvo je obavijestilo sve dionike – HZZO, Liječničku komoru i Komoru medicinskih sestara te uputilo svoju inspekciju kako bi ona provjerila je li bilo medicinskih propusta. Inspekcija je dolje bila i utvrdila da ozbiljnijih medicinskih propusta nije bilo. Doktor Jusup je prema medijima otišao na bolovanje, a mi smo obavijestili Dom zdravlja i Županiju da osiguraju skrb pacijentima koji su bili kod njega upisani”, rekao je Kujundžić.

“Ministarstvo nije otkrilo medicinske propuste, ustanovilo je ono što i HZZO, da nema medicinsku sestru”, dodao je.

Na pitanje da se za probleme u Obrovcu znalo već dugo, ali se ništa nije poduzelo, ministar je rekao da mu je “žao što ti koji su znali nisu prije obavijestili Ministarstvo”.

“Čim smo dobili prvi dopis, poslali smo inspekciju”, rekao je Kujundžić.

HZZO je raskinuo ugovor s doktorom Jusupom od sutrašnjeg datuma (30. travnja) te će biti potrebno naći novog liječnika.

“Nažalost, u takvim mjestima je problem naći liječnika, no to će biti riješeno preraspodjelom. U formalno-pravnom smislu Jusup može nastaviti kao liječnik, no može li u zdravstvenom, to će neka druga tijela procijeniti”, rekao je Kujundžić.

Podsjetimo, Ministarstvo zdravstva priopćilo je u petak kako su o slučaju specijalističke ordinacije obiteljske medicine Gorana Jusupa iz Obrovca, slijedom zaprimljene pritužbe pacijenata, obavijestili HZZO, budući je riječ o njihovom ugovornom subjektu, kao i Hrvatsku liječničku komoru, u čijoj je nadležnost izdavanje i oduzimanje dozvole za rad te u Obrovac poslali zdravstvenu inspekciju.

Povod tome je prilog objavljen u četvrtak u emisiji Nove TV “Provjereno” o liječniku i ženskoj osobi koja radi u ordinaciji kao medicinska sestra bez potrebnih kvalifikacija.

U Ministarstvu su u petak istaknuli kako je HZZO u dva navrata obavio kontrolu izvršavanja ugovornih obveza u ordinaciji u Obrovcu. Po izvršenoj prvoj kontroli u studenom 2018. utvrđene su nepravilnosti te je izrečena mjera radi njihova ispravljanja.

U ponovljenoj kontroli u siječnju ove godine HZZO je utvrdio kako ugovorni subjekt nije ispravio nepravilnosti te je pokrenuo postupak raskida ugovora, slijedom čega je donesena odluka kojom se ugovor raskida s 30. travnjem 2019. godine, stoji u priopćenju.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar