Nedjelja će biti uglavnom oblačna, provjerite kakvo se vrijeme sprema idući tjedan

Danas će vrijeme biti promjenljivo, a u unutrašnjosti i pretežno oblačno. Povremeno će biti kiše, u najvišem gorju još i susnježice i snijega, dok će se na sjevernom Jadranu zadržati uglavnom suho, javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar će u nedjelju biti slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana bit će većinom umjerena bura, podno Velebita i jaka, povremeno s olujnim udarima, a duž ostatka obala slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, navodi DHMZ.

Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom između 7 i 12 na kopnu te od 14 do 18 °C na Jadranu.
U Lici i Gorskom kotaru će se zadržati razmjerno nepovoljne biometeorološke, slične kao i prethodnog dana, a u ostalim područjima u unutrašnjosti će biti malo povoljnije.

Na većem dijelu Jadrana i dalje će biti razmjerno povoljno, kako za kronične bolesnike, tako i za meteoropate. Na krajnjem jugu, uz jugo, bit će neugodnije.

Početkom tjedna vrijeme će biti stabilnije i sunčanije.

U ponedjeljak na jugu uz prolazno više oblaka postoji mogućnost za malo kiše. Na kopnu osobito u utorak u jutarnjim satima mjestimice može biti magle.

Vjetar će u unutrašnjosti biti slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u ponedjeljak prolazno s jakim udarima. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura, u utorak će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.

Temperatura zraka će porasti, posebice od ponedjeljka, dok će jutra u unutrašnjosti biti svježa, u utorak ujutro ponegdje može biti i slabog mraza.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...