Oglasila se i Komora, provjerili su postoji li Veronika Pecolaj u registru medicinskih sestara

O bizarnom slučaju u Obrovcu oglasili su se iz Hrvatske komore medicinskih sestara.

Provjerom Registra ustvrdili su je da ženska osoba koja se u ordinaciji obiteljske medicine dr. Gorana Jusupa u Obrovcu predstavlja kao medicinska sestra, nije upisana u Registar HKMS-a i nema Odobrenje za samostalan rad.

“Ženska osoba imenom Veronika Pecolaj, koja se u ordinaciji obiteljske medicine u Obrovcu predstavljala kao medicinska sestra, nikada nije bila upisana u Registar Hrvatske komore medicinskih sestara i nema Odobrenje za samostalan rad“, ističe predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara, dipl. ms. Slava Šepec, priopćili su iz Komore.

Komora je, nastavlja Šepec, zatražila podatak od dr. Gorana Jusupa, koncesionara ordinacije obiteljske medicine, o tome tko u njegovoj ordinaciji radi poslove medicinske sestre budući da im je u telefonskom razgovoru rekao kako gospođa Pecolaj radi kao spremačica u njegovoj ordinaciji.

“Ako netko radi na poslovima medicinske sestre i pruža zdravstvenu njegu, a nije upisan/upisana u Registar i nema valjano Odobrenje za samostalan rad HKMS-a, radi protivno propisima to jest krši zakon, poručuju, prenosi Večernji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...