humanitarna akcija

Pripadnici Hrvatske vojske darivali krv u Zemuniku

Arhiva AZD/Ilustracija

Pripadnici postrojbi Hrvatske vojske iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku uključili su se u četvrtak, 25. travnja 2019. u humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Akcija darivanja krvi organizira se u vojarni u Zemuniku duži niz godina, a aktivno je uključeno više od 100 stalnih darivatelja, koji se u prosjeku dva puta godišnje odazivaju ovoj humanitarnoj akciji.

Načelnik stožera 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pukovnik Boris Panić istaknuo je kako Hrvatska vojska i ovom akcijom naglašava povezanost sa lokalnom zajednicom i ljudima kojima je potrebna krv. “Svaka doza krvi može značiti i spašeni život te se uvijek rado odazivamo nadasve plemenitim akcijama darivanja krvi. Ova je akcija ciljano organizirana ususret turističkoj sezoni kada su i veće potrebe, a uvijek smo spremni odazvati se i apelima kada se ukaže potreba za pojedinim grupama koje u tom trenutku nedostaju”, poručio je pukovnik Panić.

Uz pripadnike zrakoplovnih postrojbi 93. zrakoplovne baze i Središta za obuku HRZ-a “Rudolf Perešin”, akciji su se priključili i djelatnici Pukovnije protuzračne obrane te ustrojbene cjeline Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”, Zapovjedništva za potporu, Pukovnije vojne policije i Središnjice komunikacijsko-informacijskih sustava.

I ova akcija dobrovoljnog darivanja krvi organizirana je u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar te gradskim društvom Crvenog križa Zadar.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar