490 tisuća kuna; Studentima besplatna bežična mreža na čak 88 pristupnih točaka

U Rektoratu Sveučilišta u Zadru jučer je održan sastanak rektorice Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijane Vican i zadarskog gradonačelnika dr. Branka Dukića u povodu dovršetka izgradnje bežične mreže na svim sastavnicama Sveučilišta u Zadru. Izgradnja mreže realizirana je temeljem Sporazuma o suradnji na razvoju projekata važnih za Grad Zadar i Sveučilište u Zadru, kojim se planira razvoj i uvođenje digitalnih tehnologija.

Projekt vrijedan 490.000 kuna financirao je Grad Zadar, a realizirala ga je gradska tvrtka Inovativni Zadar d.o.o..

– Zahvaljujem gradskoj upravi jer niti jedan projekt nije bio tako brzo završen od prvog dogovora do realizacije. Korisnici su izuzetno zadovoljni mrežom, dnevno ih bude oko 1.200., a očekujemo da će ih biti do 5.000, rekla je rektorica Vican.

Studenti i profesori Sveučilišta te njihovi gosti imat će besplatan pristup na osam lokacija, od kojih je jedna Odjel za nastavničke studije koji se nalazi u Gospiću. Na ukupno 88 pristupnih točaka korisnici će se moći spojiti na optičku mrežu Inovativnog Zadra, što donosi veliku brzinu prijenosa podataka i otvara prostor daljnjoj digitalizaciji Sveučilišta. Mreža podržava i eduroam (education roaming), uslugu namijenjenu korisnicima iz sustava znanosti i obrazovanja prisutnu na više od 24.000 lokacija diljem svijeta.

Uz rektoricu Vican i gradonačelnika Dukića sastanku su nazočili prorektor prof. dr. sc. Josip Faričić, voditelj informatičke službe Sveučilišta Neven Pintarić, pročelnik za graditeljstvo Grada Zadra Darko Kasap te i direktor tvrtke Inovativni Zadar Alan Kociper. Gradonačelnik Dukić najavio je daljnju podršku Sveučilištu, posebice u rješavanju infrastrukturnih pitanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...