Bio jednom, VOX… Na današnji dan s emitiranjem je započela VOX televizija

Iako je signal pa tako i program VOX televizije ugašen u svibnju 2016. godine zbog oduzimanja koncesije ovoj televiziji, vrijedi se podsjetiti njenih početaka.

Vrijedi se tako, na kratko, vratiti u daleku 2007. godinu, kada je s testnim, a kasnije i regularnim programom započela s radom VOX televizija.

Upravo je ona, na današnji dan, dakle, 12. svibnja, započela sa službenim emitiranjem programa. Iako je isti najavljivan i nekoliko mjeseci ranije, u tome ih je spriječio požar krova koji je zgradu ove televizije pogodio sredinom ožujka, pa je ista u nekoliko navrata i prekidala eksperimentalno emitiranje.

Smještena u Uvali Bregdetti, ova lokalna televizija bio je pravi megalomanski projekt Rena Sinovčića, koji nikada nije stao na zdrave noge, što zbog konstantnih ratovanja s lokalnom politikom i obračunima s neistomišljenicima, što zbog prevelikog broja zaposlenih i ogromnih troškova hladnog pogona koje je ova televizija imala od samih početaka.

No, unatoč tome, svi su dobro upoznali sadržaj i voditelje ove televizije, koji su se kasnije zaposlili po raznoraznim medijima, a mnogi od njih i danas uveseljavaju široke mase narodnih veselica diljem županije.

Nakon što je njen vlasnik, Reno Sinovčić, zaradio optužnicu za navodnu pronevjeru poprilične milijunske svote novaca, nakon što radnici ove televizije mjesecima nisu vidjeli ni kune na računima u banci, približio se kraj emitiranja ove kuće.

Iako je tadašnja glavna urednica Ivana Baždarić na sva zvona prozivala sve koji su najavljivali kraj VOX-a, tvrdeći kako oni žele samo loše njenom tadašnjem gazdi, sudbina je bila okrutna, ili možda samo – pravedna.

U svibnju 2016. godine trajno je iz sustava Odašiljača i veza, a samim time i kabelskih operatora, ugašen program VOX televizije.

Podsjetimo, koncesijom je VOX televizija pokrivala dvije digitalne regije; D6 Ličko-senjsku te D7 Zadarsku i Šibensko-kninsku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...