Glasovac neopravdano izostala sa saborske sjednice, evo koliko će je “opaliti” po novčaniku

Četvero zastupnika, po dvoje HDZ-ovih i SDP-ovih, bez opravdanog je razloga izostalo u travnju sa skupne saborske sjednice. To su HDZ-ovi Ivan Kirin i Vlatko Kopić te SDP-ove Sabina Glasovac i Marta Luc-Polanc.

Od deset dana, koliko se skupno zasjedalo u travnju, Kirin i Luc-Polanc izostali su po dva dana, Kopić i Glasovac po jedan, pa će im mjesečni paušali od 1.500 kuna biti umanjeni za po 300 odnosno po 150 kuna.

Iako se nakon ožujka, kad je bez opravdanog razloga izostao samo jedan zastupnik, činilo da bi napokon mogao doći mjesec kad nijedan zastupnik neće neopravdano izostati, travanj je to demantirao.

Naime, uskoro će se navršiti dvije godine od kada se, na inicijativu Mosta NL, zastupnici novčano kažnjavaju zbog neopravdanih izostanaka, a od tada još nije bilo mjeseca da netko nije neopravdano izostao. Najmanje ih je, po jedan, izostalo u ožujku ove i travnju prošle godine, najviše u prosincu 2017., čak 27.

Zastupnici neopravdano izostaju iako imaju dosta mogućnosti za pravdanje nedolazaka: bolest, smrtni slučaj u obitelji, odlazak na sud ili na društveni, politički i drugi skup na koji su pozvani, sudjelovanje na sjednicama općinskih i gradskih vijeća te županijskih skupština.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...