oglasilo se odvjetništvo

Stan u Zadru i zemlju u Ražancu “dobili” za 45 tisuća eura, a ni to nisu platili. Traži se ostatak bande koja je u bijegu

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

U Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru su provedene dokazne radnje prvog ispitivanja dvoje hrvatskih državljana (1991. i 1978.) i hrvatske državljanke (1987.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv imovine prijevarom, iznudom i protupravnim oduzimanjem slobode.

O tome kako su opijali i otimali ljude koji su potom omamljeni potpisivali kupoprodajne ugovore za stanove i pretplate za mobitele, pisali smo jučer.

U priopćenju Županijskog državnog odvjetništva stoji:

“Postoji osnovana sumnja da su 28-godišnjak, 41-godišnjak i 32-godišnjakinja; zajedno i dogovorno s 33-godišnjim državljaninom Republike Hrvatske i 29-godišnjim državljaninom Republike Hrvatske; 28. ožujka, 5. travnja i 6. rujna 2018. u Zadru i mjestu Lazina Čička; u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi; na prijevaran način, koristeći dob, lakovjernost i sklonost alkoholu 72-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske, naveli ga da potpiše pretplatničke ugovore s dva teleoperatera lažno mu obećavši da će 32-godišnjakinja plaćati pretplatu za mobitele.

Oštećenik je nakon toga potpisao pretplatničke ugovore te preuzeo dva mobitela koje je predao 32-godišnjakinji, a ona potom 29-godišnjaku koji je naknadno mobitele stavio na prodaju u svojoj zalagaonici u Zadru, nakon čega su mobiteli prodani drugim kupcima.

Potom su, osnovano se sumnja, 5. travnja 2018., na temelju prethodnog zajedničkog dogovora koristeći psihofizičko stanje oštećenika, naveli 72-godišnjeg oštećenika da potpiše sa 32-godišnjakinjom kupoprodajni ugovor za građevinsku parcelu u Ražancu za iznos od 35.000 kuna, a koji je znatno ispod tržišne cijene i koji mu nikad nije isplaćen.

Tako stečenu nekretninu su 28-godišnjak i 32-godišnjakinja prodali kupcu iz Zagreba za iznos od 10.000 eura, da bi potom svih petero osumnjičenika, osnovano se sumnja, zajednički i dogovorno, 6. rujna 2018. na prijevaran način naveli oštećenog 72-godišnjaka da ode sa 28-godišnjakom i 32-godišnjakinjom iz Zadra u njihovu kuću u mjestu Lazina Čička, gdje su ga držali bez mogućnosti komunikacije sa svojom obitelji i u visokom stupnju alkoholiziranosti.

Osnovano se sumnja da su ga svi osumnjičenici 7. rujna 2018. vozilom odvezli kod javnog bilježnika u Veliku Goricu gdje mu je 28-godišnjak prijetio da neće ići kući dok ne potpiše kupoprodajni ugovor za stan u Zadru za iznos od 40.000 eura koji je višestruko manji od tržišne cijene stana. Na opisani su način su, osnovano se sumnja, prisilili 72-godišnjaka da potpiše kupoprodajni ugovor kojim stan prodaje 33-godišnjaku koji se potom upisao kao vlasnik stana iako oštećeniku nije isplaćen niti iznos naveden u kupoprodajnom ugovoru. Osnovano se sumnja da je petero osumnjičenika pribavilo protupravnu imovinsku korist od najmanje 120.000,00 eura na štetu 72-godišnjeg oštećenika.”

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv 28-godišnjaka i 41-godišnjaka zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, dok su prvoosumnjičeni 33-godišnjak i drugoosumnjičeni 29-godišnjak u bijegu te je za njima raspisana potraga radi uhićenja.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar