Tijekom Vikend akcije 24-godišnji rekorder napuhao čak 2,32 promila

U nedjelju, 26.svibnja 2019. godine u 00.10 sati u Gospićkoj ulici u Gračacu, policijski službenici Postaje granične policije Gračac zaustavili su 24-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom marke Mazda gospićkih registarskih oznaka.

Kod vozača utvrđena je koncentracija alkohola od 2,32  promila, što je najveća zabilježena koncentracija alkohola tijekom vikenda. Vozač je smješten u službene prostorije do otrježnjenja. Protiv 24-godišnjeg vozača podnosi se optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Proteklog vikenda, policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 382 vozila i vozača, a poduzeli su 188 represivnih mjera.

Alkotestiran je 161 vozač od kojih je njih 9 bilo pod utjecajem alkohola, 82 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, a trojica je zatečena bez tehničkog i registracije.

Četiri su vozača uhvaćena u vožnji bez položenog vozačkog ispita, dva vozača su nepropisno pretjecala, njih 29 nije poštivalo prometni znak, 8 ih je vozilo bez zaštitnog pojasa, a tri su vozača koristila mobitel u vožnji.

U tom se vremenu dogodilo 15 prometnih nesreće s materijalnom štetom u kojima je jedna osoba zadobila teške, a četiri  osobe lake tjelesne ozljede.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...