Traži se zatvor za 42-godišnjaka; Pijan došao kući, u suprugin auto ubacio sprej kako bi ga zapalio

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru je provedena dokazna radnja prvog ispitivanja državljanina Republike Hrvatske (1977.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, priopćeno je.

“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 42-godišnjak 19. svibnja 2019. oko 20,00 sati u Zadru, ispred svoje obiteljske kuće gdje živi sa suprugom te dvije maloljetne kćeri, pod utjecajem alkohola (koncentracija od oko 1,74 g/kg alkohola u krvi) unatoč protivljenju supruge pokušao izvesti njezin osobni automobil marke Ford, ali je udario u dvorišna vrata koja su pala te oštetila vozilo.

Po njegovu izlasku iz vozila, njegova supruga i susjed pokrili su auto platnom, a osumnjičenik im je rekao da ga ne pokrivaju jer će ga inače zapaliti, a kad su se oni udaljili, osnovano se sumnja da je došao do vozila parkiranog u dvorištu uz zid garaže, te u cilju da izazove požar na vozilu i pristajući da ugrozi zajedničku kuću i okolne objekte uslijed eksplozije koja može nastupiti, bojom u spreju poprskao sjedište vozača i otvorenim plamenom ga zapalio.

Kad je počelo gorjeti ispred sjedišta vozača, osnovano se sumnja da je ubacio aluminijski spremnik sa ostatkom boje u spreju pod tlakom, uslijed čega je plamen zahvatio cijeli automobil koji je u potpunosti izgorio i vlasnici prouzročio materijalnu štetu od oko 158.000,00 kuna.

Po dolasku vatrogasaca, osnovano se sumnja da ih je fizički napao te stajao sa sjekirom u ruci kako bi ih spriječio u gašenja požara, a kad su ga policijski službenici priveli, omogućena je pravovremena intervencija vatrogasaca te je požar ugašen prije nastupanja težih posljedica”, stoji u priopćenju ODO-a.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...