Brani se šutnjom

Danas u 13 sati ročište o produljenju istražnog zatvora ocu koji je bacio djecu s balkona

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Nakon što je u petak objavljena optužnica za 54-godišnjaka s Paga koji je svoje četvero djece u veljači bacio s balkona kuće na Pagu, zbog čega je protiv njega podignuta optužnica za četiri teška kaznena djela pokušaja ubojstva, danas se u Zadru u 13 sati raspravlja o produženju istražnog zatvora, piše N1.

“Daljnja je procedura zakazati Optužno vijeće, sjednica je tajna i na njoj se odlučuje o potvrđivanju optužnice. Branitelji mogu napisati odgovor na optužnicu. Ako je uredna, zakazuje se glavna rasprava, ako nije, vraća se na doradu”, kaže Berović.

ŽDO je zatražio produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela i zbog posebno teških okolnosti djela koje uznemiruje širu javnost.

Podsjetimo, dva i pol mjeseca od zločina, Državno odvjetništvo završilo je istragu protiv oca s Paga, kojeg čeka optužnica za četverostruki pokušaj teškog ubojstva vlastite djece.

Tijekom istrage ispitana su četiri svjedoka, između ostalog i supruga osumnjičenog. Uz druge dokazne radnje, presudnu ulogu u istrazi imalo je psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog. Sva četiri svjedoka će, prema riječima glasnogovornika biti ispitana i tijekom glavne istrage koja će biti tajna.

Otac koji je svoje četvero djece bacio s balkona kuće na Pagu – neće se moći braniti neubrojivošću.

“Konzilij liječnika, dakle kombiniranog vještačenja, psihologijskog-psihijatrijskog vjestašenja, ustanovio je da ovaj počinitelj, dakle okrivljenik, u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio neubrojiv”, rekao je Berović.

S obzirom da je ocu određen istražni zatvor i dalje se nalazi u zatvorskoj bolnici. Od njegova odvjetnika doznali smo da će zbog zdravstvenih problema uskoro biti podvrgnut i operativnom zahvatu. Osumnjičenik se za vrijeme trajanja cijelog postupka branio šutnjom pa treba vidjeti hoće li s tom praksom nastaviti i na sudu. Odvjetnik nam to nije mogao ni potvrditi niti opovrgnuti.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar