U zadarskom zaleđu započelo snimanje mini dramske serije Nestali

“Vrijeme nas ne mazi, svako malo pada kiša, razmjerno je hladno i, iskreno, nismo očekivali da će ovako izgledati sredina svibnja. No, snimili smo prve scene u zadarskom zaleđu, kod Jasenica, i zadovoljni smo onim što smo napravili”, kaže Joško Lokas, scenarist i autor serije ‘Nestali’ koja se jučer počela snimati u zaleđu Zadra.

Mini dramsku serija od četiri povezane epizode u trajanju od 50 minuta snima HRT u suradnji s producentskom tvrtkom Clinica studio, a redatelj je Kristijan Milić, u čijem se opusu ističe nekoliko značajnih filmova ratne tematike (‘Živi i mrtvi’, ‘Broj 55’, suradnja na projektu ‘General’…).

Serija priča o šestorici hrvatskih vojnika, koji su desetak dana uoči Oluje, nakon vojne operacije ograničenog zahvata, ostali iza neprijateljskih linija odsječeni od ostatka svoje jedinice.

Duboko u neprijateljskom položaju jednim će nepromišljenim, ali odlučnim potezom pretvoriti svoj povratak na hrvatski teritorij u nemoguću misiju. Daleko od glavnih ratnih sukoba, pokušavaju pronaći put kući, te svjedoče o životu koji su ostavili iza sebe, ali i razmišljaju o budućnosti koja ih čeka kada rat završi…

U ‘Nestalima’ nema glavnog lika, odnosno ima šest glavnih likova. Glume ih Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Vedran Živolić, Marko Cindrić i Filip Križan. Uz njih u seriji igraju još i Marinko Prga, Tarik Filipović, Sandra Lončarić, Marija Škaričić, Enis Bešlagić, Enes Vejzović… Osobe koje glume progovaraju o izgubljenoj generaciji, preskočenoj i zakinutoj za normalan život zbog nametnutog rata. Likovi šestorice glavnih junaka inspirirani su stvarnim osobama, koje su umjesto fakulteta odabrale rat.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...