Žuti alarm upaljen za cijelu Hrvatsku, stabilnog vremena nema na vidiku: Evo kakvo nas vrijeme očekuje ovog tjedna

DHMZ je za ponedjeljak upalio žuti alarm za cijelu Hrvatsku i to zbog mogućih grmljavinskih nevremena. Nestabilno vrijeme s izmjenom sunčanih razdoblja i mogućim pljuskovima s grmljavinom, zadržat će se do kraja tjedna.

Prema podacima DHMZ-a, u ponedjeljak će biti djelomice sunčano te i dalje nestabilno, a ujutro na kopnu ponegdje uz maglu. Uz povremeno više oblaka mjestimice će biti kiše i pljuskova, češće na Jadranu i područjima uz njega.

Lokalno su mogući izraženiji pljuskovi i grmljavina. Zapuhat će umjeren jugozapadnjak, na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 9 do 13, na Jadranu od 11 do 16, a najviša dnevna uglavnom od 17 do 22 °C.

DHMZ za ponedjeljak upalio žuti alarm

Državni hidrometeorološki zavod upalio je žuti alarm za cijelu Hrvatsku za ponedjeljak. U cijeloj su zemlji moguća grmljavinska nevremena s obilnom kišom. U Lici i Gorskom kotaru mogući su olujni udari jugozapadnjaka.

Progoza za ostatak tjedna

Idućih dana i dalje će biti promjenljivo, no od srijede će sunčana razdoblja biti dulja, osobito na Jadranu gdje će u četvrtak prevladavati sunčano. Uz povremeno više oblaka mjestimice će biti kiše, lokalno i pljuskova praćenih grmljavinom, ali sve rijeđe prema četvrtku. U početku će puhati umjeren do jak jugozapadni vjetar, a na Jadranu i južni te jugo. Od srijede vjetar u slabljenju. Temperatura zraka neće se mnogo mijenjati, javlja Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...