“A što je danas milijun kuna? Nije sigurno za kurve, da izvinete!”, evo što mještani Škabrnje kažu o aferi načelnika i zamjenice

Sumnja da je kao načelnik za gotovo milijun kuna oštetio najsiromašniju općinu u Hrvatskoj, te provedena istraga, doveli su do USKOK-ova podizanja optužnice protiv prvog čovjeka Škabrnje Nediljka Bubnjara.

Uz HDZ-ovog načelnika optužena je i njegova zamjenica koja je također podizala novac za privatne svrhe.

U Škabrnji, mjestu vrijednih poljoprivrednika, najlagodnije se živi na općinskim jaslama. Tako je načelnik Bubnjar na fingirane službene puteve vodio suprugu i prijatelje u luksuzne hotele i restorane i to plaćao općinskim novcem.

Optužena i zamjenica

“Nitko ništa u biti ne zna. Jer se pravimo takvi kakvi jesmo i mi ne možemo, nitko od nas, od predsjednika Tuđmana do mene, ne možemo nitko reći da volimo Hrvatsku”, kazao je za RTL Mato Škara iz Škabrnje.

“Nisam ništa čuo, niti me interesira. Za politiku me nije briga”, kazao je Ivan Župan iz Škabrnje.

Uz 53-godišnjeg načelnika Nediljka Bubnjara, optužena je i njegova 34-godišnja zamjenica Kristina Erlić koja je – kad je revizija otkrila nepravilnosti – podignula kredit i vratila 172 tisuće kuna koje je ona potrošila.

Na što su trošili novac?

Naštimavanim putnim nalozima slaba je točka bila što je načelnik Bubnjar putovao na sastanke u ministarstva u neradne dane.

Načelnika i njegovu zamjenicu uskočka optužnica tereti da su službenom karticom podmirivali i privatne troškove, troškove putovanja, hotelskog smještaja, ali isto tako kupovine odjeće, kožne galanterije i drugih stvari, a sve u vrijednosti 875 tisuća kuna.

Na konto proračunski siromašne općine kupovali su se muški i ženski parfemi, alkoholna pića, pidžame, torbe, luksuzna odijela od 10 tisuća kuna i kišobrani od 580 kuna.

“Ja mislim da on to nije napravio. Ja njega poznajem. Ja sam 45. godište i ja sam njegov kandidat, odnosno on je moj kandidat na izborima”, rekao je Slavko Pavičić iz Škabrnje.

“A što je danas milijun kuna?. Nije sigurno za kurve, da izvinete. Mora putovati ako misli biti gospodar, voditi kuću, a mora i s društvom i popiti. I popiti kavu i popiti liker i popiti sve, zavisi u kakvom si društvu”, kazao je Frane Brkić iz Škabrnje.

Načelnik Bubnjar i njegova zamjenica Erlić danas nisu bili na radnom mjestu, a nisu odgovarali ni na pozive novinara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...