Dobili po 200 tisuća kuna za srebro u Rusiji pa ih provjerava Povjerenstvo za sukob interesa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet u kojem će odlučivati jesu li trojica HDZ-ovih načelnika povrijedila Zakon o sprječavanju sukoba interesa time što im je kao članovima Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) isplaćena nagrada od po dvjesto tisuća kuna za uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Predmet je otvoren u srijedu na radnom sastanku koje je Povjerenstvo održalo slijedom medijskih upita o tome je li isplata nagrada načelnicima općina Lukač, Ljubešćica i Rovišće – Đuri Bukviću, Nenadu Horvatiću i Slavku Prišćanu u skladu sa Zakonom o sprječavanju sukoba interesa.

U tom predmetu utvrdit će se sve relevantne činjenice te će se ovisno o ishodu tog postupka odlučiti postoje li elementi koji upućuju na moguću povredu Zakona, rekla je Hini glasnogovornica Povjerenstva Martina Jurišić.

Utvrdi li Povjerenstvo da postoji moguća povreda pokrenut će postupak protiv trojice lokalnih dužnosnika koje će pozvati da se o tome očituju.

Zakonom o sprječavanju sukoba interesa propisano je da dužnosnici smiju biti članovi upravnih i nadzornih tijela najviše dviju neprofitnih udruga, ali bez prava na naknadu ili primanja dara u tim udrugama.

HNS je, kako su ranije objavili mediji, isplatio naknade šesnaestorici članova Izvršnog odbora, ali su se u mogućoj sferi sukoba interesa našla samo trojica jer su oni istodobno i dužnosnici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...