I jutros ima problema s pristupom Gmailu i Google Mapsu, Google tvrdi da nije riječ o napadu

YouTube, Gmail kao i brojni drugi servisi koje omogućava Google pali su diljem svijeta u nedjelju poslijepodne. Milijuni korisnika u Sjevernoj Americi, kao i u određenim dijelovima Europe ne mogu pristupiti YouTubeu, Gmailu i drugim servisima. Problem je zabilježio i Down Detector, koji javlja da su jutros u problemu još uvijek Google Maps, dok se pojedini korisnici i dalje žale na probleme s pristupom Gmailu. Iz kompanije kažu da se ne radi o ugrožavanju cyber sigurnosti.

I u ponedjeljak ujutro korisnici javljaju kako imaju problema s Googleovim servisima, iako ne tako učestalo kao sinoć. Ponajprije je riječ o Gmailu gdje se problematično ulogirati te Google Mapsu koji se zaledi nakon nekoliko miuta korištenja.

Iz kompanije tvrde da se ne radi o napadu te da će se provesti analiza kako se ovaj scenarij ne bi ponovio i u budućnosti.

Podsjetimo, Down Detector sinoć je javio da ne funkcionira ni Snapchat, Rocket League, Nest, Pokemon GO, kao ni Google Drive.

Veći dio istočne obale SAD-a imao je najveći problem, nešto manje je prisutan na zapadu.

Prijavljeni prekidi i drugih aplikacija koje nisu Googleove podupiru teoriju da je problem upravo u Cloudu, jer on ovlašćuje aplikacije koje nisu vlastite web usluge Googlea.

‘U istočnom dijelu SAD-a imamo jaku zagušenost mreže, što utječe na više usluga u Google Cloudu, GSuiteu i Youtubeu. Korisnici se suočavaju sa sporošću i povremenim pogreškama. Vjerujemo da smo otkrili uzrok kvara i uskoro očekujemo povratak normalne usluge’, navodi se u priopćenju Googlea, javlja Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...