Nakon 18 godina Apple gasi iTunes; Evo što će ga zamijeniti

Kad je prije 18 godina Apple lansirao svoj servis za glazbu i video sadržaj, korisnici diljem svijeta dobili su legalni kanal putem kojeg su mogli kupovati multimedijalni sadržaj. iTunes je za mnoge bio i ostao glavni način kupovine glazbe, filmova, TV serija i knjiga. No tome će ubrzo doći kraj, prenosi N1.

Prema pisanju Bloomberga, direktor Applea Tim Cook trebao bi na konferenciji koja će se održati danas najaviti kako će i službeno ugasiti iTunes.

Cook bi na konferenciji WWDC, trebao predstaviti cijeli niz novih aplikacija koje će zamijeniti ovu zastarjelu platformu i korisnicima omogućiti da i dalje kupuju i slušaju omiljeni sadržaj.

Prema informacijama koje su do sad procurile u javnost, iTunes bi trebale zamijeniti tri aplikacije – Music, TV i Podcasts.

Iako su ITunesi nazivali spasiteljem glazbe u trenutku kada ga je lansirao Steve Jobs u 2001. godini, iTunesi već godinama suočavaju se sa sve jačom konkurencijom. Najistaknutiji je Spotify koji u ovom trenutku ima oko 217 milijuna korisnika dok Apple Music ima oko 56 milijuna korisnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...