Radovi na Stanovima kasne: “Od pet radnika dio pije pivu na zidiću, drugi šetaju uokolo, a tek par njih radi”

Zbog radova na izgradnji plinovoda od strane društva EVN Croatia Plin d.o.o., rekonstrukcije magistralnog vodovoda i vodovodnih priključaka od strane društva Vodovod d.o.o. Zadar te na koncu obnove kolničke konstrukcije za koju su zadužene Ceste zadarske županije, krajem veljače zatvario se dio Ulice Put Stanova u obuhvatu od raskrižja s Ulicom dr. Franje Tuđmana do prilaza u sveučilišni kampus.

Planirano trajanje radova bilo je do 18. travnja, no, kako je evidentno, do dan danas, gotovo mjesec i pol dana kasnije, teška mašinerija nije se makla s terena.

Naš čitatelj, tamošnji stanovnik revoltiran je ovakvom slikom svog kvarta, osobito jer su za kašnjenje krivi nerad i nezainteresiranost.

– Ovim putem bih želio izraziti svoju zabrinutost u vezi radova na ulici Put Stanova u Zadru. Naime, iako su rokovi za završetak radova probijeni, na gradilištu se tijekom dana pojavljuje po mojoj procjeni jako malo radnika (njih pet ili šest). Po dobrom starom hrvatskom običaju dio njih pije pivu na zidiću ili šeta kako drugi rade, dok njih nekoliko kao nešto rade.

Iza 17 sati radnim danom kao ni subotom na gradilištu nema nikoga, tvrdi naš čitatelj.

Zar ne bi bilo normalno da se u slučaju kašnjenja radova zaposli više ljudi ili uvede smjenski I prekovremeni rad vikendom kako bi radovi bili što prije gotovi, na kraju I u predviđenom roku.

Osim činjenice da radovi kasne, iako smo već debelo zakoračili u ljetnu sezonu, Stanarce muči i činjenica da im isti njihov svakodnevan život pretvaraju u nered.

– Druga stvar koja me muči je to što radnici koliko god ih malo bilo nemaju nikakvog razumijevanja i obzira za stanare okolnih kuća, pa nam parkiraju strojeve i kamione na ulaz od dvorišta ili zatrpaju prilaz pijeskom ili kamenjem. Mislim da se ovakve stvari u civiliziranom svijetu ne bi smjele događati, pa vas ovim putem pozivam da ozbiljno shvatite svoj zadatak i završite ga u najkraćem mogućem roku. Npr. da živimo u Japanu pretpostavljam da bi ta ulica bila gotova za maksimalno mjesec dana, a ne gotovo godinu dana kao što je to slučaj u Hrvatskoj. Pretpostavljam da će te mi odgovoriti kako nemate dovoljno radnika za višesmjenski rad, ali taj odgovor ne prihvaćam. Razlog što nemate dovoljno radnika je taj što ste uzeli previše posla kojeg ne možete odraditi u zadanim rokovima i računate na podršku i zaštitu politike u tome. To je tipična hrvatska priča, zaključuje.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...