Stipčević otpao, ali mjesto čeka Rebeca, Marčinkovića, Ivanova, Sobina i Perića

Rok Stipčević potpisao je ugovor sa Fortitudom, te će od sljedeće sezone biti stanovnik glavnog grada pokrajine Emilia-Romagne, Bologne. Reprezentativni playmaker ranije je u svojoj karijeri već nosio dresove mnogo talijanskih prvoligaša kao što su Varese, Milano, Victoria Libertas Pesaro, Virtus Roma i Dinamo Sassari pa vjerujemo kako će mu prilagodba na talijansku košarku trajati kraće nego li u košarci traje jedan time out.

Ovaj 33-godišnjak rođen u Mariboru svoje je djetinstvo proveo u Zadru te je upravo 2003. debitirao za matični klub. Jednu sezonu proveo je u Boriku i Ciboni, dok je u inozemstvu, osim prethodno nabrojanih talijanskih klubova, okušao još i u Turskoj (Tofas)i Litvi (Rytas Vilnius).

Zadrani su bili iznimno zainteresirani za njegovo dovođenje, ali se on ipak odlučio za klub iz Bologne.

Kako navode Sportske novosti, Zadrani nisu dugo tražili njegovu zamjenu pa su sve svoje snage usmjerili ka dovođenju Matica Rebeca, bivšeg igrača FMP-a i osvajača zlatne medalje na EP 2017. godine.

Osim Rebeca, na Višnjiku su mjesto u svlačionici pripremili još i Pavli Marčinkoviću, Ivi Ivanovu, Josipu Sobinu i Hrvoju Periću, ali planiraju i obnoviti ugovore Luki Žoriću i Vladi Dašiću.

Rebec bi tako od sljedeće sezone mogao upravo za Zadar zabijati „trice s parkinga“, a iako je i Cibona zainteresirana za njega, najizglednije je kako će ovaj slovenski playmaker ipak prije biti viđen u šetnji Kalelargom, nego li Trgom bana Josipa Jelačića, prenosi Germanijak.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...