Sramotna slika; Ovako izgleda namještaj na Odjelu kardiologije zadarske bolnice

Zatečeni smo ostali kada nam je čitateljica poslala fotografije iz bolničke sobe na Odjelu kardiologije zadarske bolnice.

Bilo bi nerealno očekivati obnovu svakog bolničkog odjela, ali neki sitni detalji, poput noćnih ormarića, koji ne predstavljaju značajan financijski izdatak, ne bi trebali izgledati ovako.

Oguljeni, rastrgani, selotejpom zalijepljene stranice… Osim što su sramotna slika bolnice kojoj prema nekim projekcijama gravitira čak pola milijuna građana, odražavaju u konačnici odnos institucije prema pacijentu kojem boravak u bolnici a priori nije niti ugodan niti komforan.

Kako znamo da je bolnica prije samo nekoliko dana dobila ovršno rješenje Fine na iznos od 4 milijuna kuna, zbog neplaćenih radova na bolničkoj kuhinji, sigurni smo da još dugo vremena nećemo čitati o ulaganju na dobrobit pacijenata.

No, moramo biti sarkastični pa zaključiti kako nije istina da se u Zadar ne ulažu veliki novci. 40 milijuna kuna dobili smo za obnovu prometnice ispod bolnice. Dobili smo četiri trake i četiri semafora, čemu biti neskroman pa tražiti još i koju kunu za opremanje bolničkih soba?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...