Daruvarac tražio odgodu odlaska u Remetinec zbog “obiteljske situacije”

Darko Kovačević Daruvarac u srijedu bi se trebao po odluci suda javiti u Remetinec, odnosno u Centar za dijagnostiku, što je redovita procedura za sve koji su osuđeni na šest ili više mjeseci zatvora. Kako doznaje 24sata, zatražio je odgodu zbog obiteljske situacije.

Zbog toga je zadarski Županijski sud zatražio Centar za socijalnu skrb da to i provjeri.

– Očekujemo izvješće Centra, nakon kojeg ćemo odlučiti – potvrdila je sutkinja izvršenja Dijana Grancarić i pojasnila da to ne odgađa Kovačevićevo javljanje u zatvor.

– Sve se vezano za odgodu odvija po žurnoj proceduri i uskoro očekujemo izvješće Centra. Ako se ne javi u Centru za dijagnostiku, oni će nas obavijestiti, a ja kao sudac izvršenja odlučujem hoćemo li izdati dovedbeni nalog. To ovisi o tome je li nejavljanje opravdano ili nije – kaže sutkinja.

Darku Kovačeviću Daruvarcu (32), pravomoćno osuđenom na četiri godine zatvora zbog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke, 2. srpnja je na zadarskom Županijskom sudu uručeno rješenje o upućivanju na odsluženje kazne koju mu je odredio Županijski sud u Splitu.

Iako je tužiteljstvo tražilo da se Kovačeviću odredi kazna od 5,5 godina zatvora, sutkinja Mitra Meštrović izrekla je nepravomoćnu presudu  na pet godina bezuvjetnog zatvora. Kovačević je osuđen na četiri godine i šest mjeseci za tešku tjelesnu ozljedu, a deset mjeseci dobio je zbog prijetnje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...