Na Trgu Petra Zoranića čeka nas koncert Zorice Kondže uz klavir i gitaru

U srijedu, 31. srpnja u 21 sat na Trgu Petra Zoranića čeka nas koncert Zorice Kondže uz klavir i gitaru.

Ulaz je besplatan.

Zorica Kondža hrvatska je pjevačica zabavne glazbe. Glazbenu karijeru započela je u splitskoj grupi „Stijene“ krajem 1970-ih, odnosno početkom 1980-ih, da bi je 1984. nastavila kao solistica. Odlikuje je glas velikog raspona, u kojem se mediteranski temperament susreće s modernim žanrovima, poput soula, bluesa i rock and rolla.

Zorica Kondža, zvana još i Zore, s grupom „Stijene“ objavila je tri albuma (uz jednu zajedničku kompilaciju s ostalim vokalnim solisticama grupe), te dva samostalna albuma, od kojih je „Zlatna kolekcija“ kompilacija njezinih najvećih uspješnica. Tijekom svoje bogate karijere Zorica Kondža u početku je bila jedan od najboljih pratećih vokala domaće estrade, a snimala je za imena poput Nede Ukraden i Đorđija Peruzovića. Njezine najljepše pjesme, uglavnom ljubavne balade mediteranskog izričaja, potpisuje njezin suprug i dugogodišnji saradnik Joško Banov. Živi u Splitu.

Zorica Kondža ima iza sebe brojne nastupe na domaćim festivalima, a najvjernija je bila Splitskom festivalu, na kojem se pojavljuje od 1981. godine, najprije kao vokalna solistica grupe „Stijene“, a od 1984. i kao samostalni izvođač.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...