temeljem čega se donose odluke?

Nejasni Plenkovićevi kriteriji; Zašto je Kuščević bio teret za HDZ, a Kalmeta i ekipa nisu?

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Ministrica Gabrijela Žalac nije još suvislo objasnila čiji je mercedes koji se nalazio u njezinom dvorištu, ali Plenković je drži u Vladi. Zašto troje nabrojenih ne predstavljaju teret za HDZ?

Nitko iz vodstva HDZ-a, piše Novi list, nije niti pokušao objasniti temljem kojih to točno kriterije oni donose odluke da neki član, kojem se u javnosti pripisuje upletenost u određene nezakonite ili nečasne aktivnosti, snosi političke sankcije, a drugi u sličnoj situaciji ne.

Potpredsjednik HDZ-a Darko Horvat, ministar gospodarstva, proteklih je dana govorio da se u Kuščevićevom slučaju, prije politike, moraju očitovati nadležne državne institucije. U istom je tonu bila i jučerašnja izjava zamjenika predsjednika stranke Milijana Brkića, potpredsjednika Sabora.

– Nisam pobornik lova na vještice, hajke i proganjanja bilo koga dok se to ne utvrdi, radilo se to Lovri Kuščeviću ili bilo kome drugom – kazao je Brkić novinarima dolazeći na koalicijski sastanak.

Neovisno o tome što pod hajkom misli Brkić, on se doista ne može žaliti da je protiv njega u stranci bilo što pokrenuto i prije nego što su se izjasnile nadležne institucije.

Brkić je predmet istrage USKOK-a, u više su ga navrata zvali kako bi dao iskaz o sumnji da je protuzakonito čitao elektronsku komunikaciju nekoliko osoba, ali on je i dalje zamjenik predsjednika i potpredsjednik Sabora.

Jandroković je jučer rekao za Kuščevića da o njemu postoje »samo tekstovi koje smo svi čitali«, ali svejedno su ga izbacili iz Vlade i smijenili s dužnosti političkog tajnika. Ima još istaknutih HDZ-ovaca koji nisu politički kažnjeni iako su se našli na udaru zakona.

Božidaru Kalmeti, kojem se sudi zbog zlouporabe ministarskog položaja, Plenković, doduše, nije dopustio 2016. da bude kandidat na parlamentarnim, a 2017. na lokalnim izborima, ali ga je nakon toga promaknuo u pomoćnika glavnog tajnika HDZ-a.

Ministrica Gabrijela Žalac nije još suvislo objasnila čiji je mercedes koji se nalazio u njezinom dvorištu, ali Plenković je drži u Vladi. Zašto troje nabrojenih ne predstavljaju teret za HDZ? Za razliku od Kuščevića ili, primjerice, Martine Dalić, koja je također morala napustiti Vladu, a da joj institucije nisu ništa »pronašle«.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar