Općoj bolnici Zadar bespovratnih milijun kuna za unaprjeđenje znanja zdravstvenih djelatnika

Opća bolnica Zadar dobit će oko milijun kuna bespovratnih sredstava za provedbu projekta „Vaša sigurnost je u našim rukama“.

Naime, u sklopu provedbe Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. ministar zdravstva Milan Kujundžić, u svojstvu posredničkog tijela, potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Općoj bolnici Zadar za unaprjeđenje znanja i vještina zdravstvenih djelatnika i zaposlenika zdravstvenih ustanova u promociji zdravlja i prevenciji bolesti kroz spomenuti projekt.

Na svečanosti su uručeni ugovori za ukupno 13 ugovorenih projekata ukupne vrijednosti 7.852.722,16 kuna.

Time je OB Zadar postala jedina bolnička zdravstvena ustanova u Republici Hrvatskoj koja je u prvoj fazi Poziva za dostavu projektnih prijedloga „Promocija zdravlja i prevencija bolesti“ dobila značajna sredstva iz Europskog socijalnog fonda.

Ukupna financijska alokacija u okviru ovog Poziva iznosi 27 milijuna kuna, od čega se 85 % iznosa osigurava iz Europskog socijalnog fonda, a udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurava Ministarstvo zdravstva iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Bespovratna sredstva u ukupnom maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova od 980.112,83 kuna Opća bolnica Zadar dobila je za provedbu projekta kojemu je u fokusu povećanje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti.

Kroz projekt se, naime, planira provesti edukacija o kontroli infekcija povezanih s bolničkom skrbi koje su značajan javnozdravstveni problem na globalnoj razini, jer utječe na mortalitet i morbiditet bolesnika u bolnicama.

„Planirana edukacija o kontroli infekcija zasigurno će poboljšati kvalitetu zdravstvene zaštite na području Zadarske županije. Čestitam Općoj bolnici Zadar na kvalitetno pripremljenom projektu za kojeg su odobrena bespovratna europska i nacionalna sredstva. Zajednički nam je cilj što kvalitetnija zdravstvena skrb za pacijente naše županije, a ovaj projekt je dodatan doprinos tome“, istaknuo je zamjenik župana Šime Vicković koji je u Zagrebu nazočio potpisu ugovora u pratnji ravnatelja OB Zadar Željka Čuline.

Podsjetimo, sredstvima iz europskih fondova Opća bolnica Zadar provodi i 50 milijuna kuna vrijedan projekt Izgradnje i opremanja dnevnih bolnica Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju te adaptacije i opremanja dnevne bolnice Službe za kirurgiju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...