Visoka tehnologija u rukama pljačkaša

Posebnim blokatorom spriječio zaključavanje skupih auta pa ih pljačkao po Zadru

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta i Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom sa zagrebačkog područja, kojeg se sumnjiči za više teških krađa iz vozila.

Naime, jučer oko 12 sati u Zadru, na parkiralištu trgovačkog centra u Ulici akcije Maslenica, prilikom pokušaja blokiranja daljinskog zaključavanja osobnih vozila uporabom uređaja za ometanje signala, zatečena je i uhićena jedna muška osoba.

Blokirao zaključavanje BMW-a pa ukrao 43 tisuće kuna

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, 52-godišnjaka se sumnjiči da je 29. lipnja oko 12 sati u Ulici akcije Maslenica, na parkiralištu trgovačkog centra, uporabom uređaja za blokiranje signala onemogućio 46-godišnjeg vlasnika osobnog vozila – BMW (KA) da zaključa vozilo, te potom iz pretinca vozila, iz novčanika, otuđio 43 tisuće kuna, 1500 britanskih funti i tisuću eura.

Na isti način je dana 13. srpnja oko 10 sati, također na istom parkiralištu, ponovno uporabom uređaja za ometanje signala onemogućio zaključavanje vozila Mercedes ( ZG) u vlasništvu 51-godišnjaka te potom došao do vozila, gdje je ispreturao stvari, a da ništa nije otuđio.

Iz Mercedesa ukrao 4200 eura

Nadalje, sumnjiči ga se da je 18. srpnja oko 12 sati na parkiralištu u Ulici bleiburških žrtava u Zadru, ponovno uporabom blokatora za ometanje signala, onemogućio zaključavanje Mercedesa (ZD) 65-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio 4.200 eura, 100 američkih dolara i 900 KDM.

Na opisani način 52-godišnjak je sebi pribavio nepripadajuću imovinsku korist od 100 tisuća kuna, a kod njega je pronađen uređaj za ometanje signala pri zaključavanju vozila i dio otuđenog novca, koji su mu oduzeti.

Uz kaznenu prijavu zbog teških krađa, 52-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar