Stanišić: “Zadrani, kad se naježite na Ritu Oru, sjetite se da je plaćena našim novcem!”

Zabavno je, u najmanju ruku, bilo danas usred najvećeg prženja sunca ispred ureda Turističke zajednice Grada. Tamo je, naime, Duje Stanišić, inače Petrčanac, održao zanimljivo obraćanje medijima, ne štedeći pritom one čiji su uredi bili njemu iza leđa.

Kako Petrčane ovo ljeto u programu TZG nemaju niti jednu manifestaciju, smatramo da smo mi s 1,5 milijun kuna uplaćenih u proračun – platili koncert Rite Ore na Višnjiku, kazao je Stanišić.

Nije došao ni praznih ruku. Dapače, donio je izvorne petrčanske proizvode kako bi ih uručio Mariju Paleki, direktoru TZG-a, ne bi li ih isti kasnije uručio zvijezdi.

Zato, kad se Zadrani naježe na pjevanje Rite Ore, neka se sjete da je plaćena našim novcima, dodao je.

Stanišića je još jedna stvar zanimala, posebice zato što je i sam glazbenik;

Zašto se od javnih novaca financira koncert komercijalne naravi, odnosno koncert za kojeg se naplaćuju ulaznice? Kome ide novac od tih ulaznica ako TZG s našim novcima financira koncert, zapitao je Duje.

Petrčane je jedino mjesto na Jadranu koje ima četiri hotela i to jednog s pet zvjezdica. Zaostajemo za otokom Virom za nekih 400.000 kuna u proračunu, tu smo negdje s gradom Ninom, bolji smo od Zatona, a da ne govorimo o TZ mjesta Silba i dr. Ono što su Vodice Šibeniku, Ičići Opatiji, to bi mi trebali biti gradu Zadru, ali naravno nismo. Ove godine nam se ništa nije dalo što je više nego ponižavajuće. Mjestu koje ti da u proračun 3 milijuna kuna, ne daš apsolutno ništa, rezignirano je ustvrdio Stanišić.

Njegove izjave u cijelosti možete poslušati u našem informativnom pregledu tjedna – 5 do 12, koji je na rasporedu u subotu i nedjelju u 23:55 u programu radija na 97,2 MHz.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...