Vir DORH-u, USKOK-u i policiji: “Pokrovitelj građevinske mafije u Zadru je Božidar Longin”

Općina Vir u priopćenju na 27 stranica iznosi optužbe na račun brojnih djelatnika državnih institucijama; policije, sudova, odvjetništva, Županije, pa sve do Sabora.

S brojnim dokazima i dokumentima isto je odaslano na adresu DORH-a, USKOK-a i Ravnateljstva policije zbog sumnje u kriminalne radnje.

O čemu se radi, stoji u dopisu:

Općinska uprava na čelu s načelnikom Kapovićem u postupku je raskrinkavanja duboke interesne povezanosti pripadnika građevinske mafije u Zadarskoj županiji, a sve pod političkim pokroviteljstvom Župana Zadarske županije Božidara Longina.

Nekretninsko – građevinska mafija je strukturno umrežena na relaciji investitora (Bartul Burčul – Tri Bartola d.o.o.) projektanti (Željko Predovan – vlasnik Block projekta d.o.o.), županijski referenti (Ivona Cota i Igor Bačić) pojedini visoko pozicioniranim službenicima Zadarske županije (Željko Letinić i Olivio Meštrović), djelatnici Hrvatskih cesta – ispostava Zadar (Predovan i Čakarun) te Elektre Zadar (Burčul i Dražić).

Ova umrežena skupina nije samo sudjelovala u najpoznatijem slučaju nelegalne izgradnje benzinske postaje na otoku Viru i pogodovanju investitoru Tri Bartola već umrežena u kompletni nekretninsko – građevinski sektor gdje pogoduje investitorima kako pri legalizaciji objekata koji nemaju uvjeta za legalizaciju – građevinskih kontejnera i montažnih objekata, izdavanju nelegalnih građevinskih dozvola mimo prostornih planova i pogodovanja investitorima, lažiranju projektne dokumentacije, ostvarivanje nelegalnih priključaka na struju i još cijeli niz protuzakonitih radnji. Otkrivena je cijela mreža dokumenata, dokaznog materijala i svjedoka protiv navedenih osoba koja će biti proslijeđeni nadređenim institucijama u narednim danima.

Sve ovo se odvija pod budnim okom i političkim protektoratom Župana Zadarske Županije Božidara Longina koji je upoznat sa svim podacima i izloženi su mu svi dokazi ali je kao odgovorna osoba odbijao postupati i nije postupio pa i u trenutku kad je to potkrijepljeno dokumentima od strane Ministarstva graditeljstva.

Nekretninsko građevinska mafija Zadarske županije je svoj manifest djelovanja najviše izlagala upravo na otoku Viru s obzirom na to da je to Općina s najviše izdanih građevinskih dozvola u Zadarskoj županiji, mjesto koje je bilo sinonim bespravne gradnje plodno tlo za formiranje mreže građevinske mafije u prošlosti – bespravna gradnja na Viru je prošlost, međutim ostala je još udružena kriminalna mreža koja je ovisna o bezakonju i korupciji i nju je potrebno iskorijeniti. Ta kriminalna mreža ima svoje zaštitnike u svim Državnim institucijama na području Zadra – Policijskoj upravi (Kalmeta, Bačić, Škunca, Krečak na čelu s bivšim šefom krim. policije Tomislavom Škarom), Državnom odvjetništvu (Bogatić, Rukavina, Škara, Troskot, Berović)  i Sudu (Zubčić-Poljak, Mišlov, Bajlo). Na tom tragu Općina Vir će štiti svoje Ustavom zajamčeno pravo i u sljedećim tjednima poduzeti rezolutne korake kako bi se raskrinkala kriminalna građevinska mafija tzv. Kriminalci s pečatom.

U privitku Vam dostavljamo uvodnu kronologiju političkog i društvenog razvoja Općine Vir kako bi pobliže razumjeli trenutnu situaciju na otoku Viru.

S poštovanjem,

Ured načelnika Općina Vir

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...