Danas započinje 11. izdanje festivala Monoplay

Novo izdanje Monoplaya, festivala solo izvedbi, održat će se od 19. do 23. kolovoza u Zadru i u tom će periodu okupiti renomirane umjetnike i umjetnice suvremenog plesa te predstaviti niz raznovrsnih solo izvedbi.

Glavni program ovogodišnjeg Monoplaya, koji se održava u Kazalištu lutaka u Zadru, uključuje sedam izvedbi, a festival u ponedjeljak, 19. kolovoza u 21 sat, otvara plesna izvedba STRANGELY ENOUGH talijanskog umjetnika Francesca Scavette u izvedbi Gry Kippeberg, koja se bavi vezom između fizikalnosti i percepcije intimnih stanja. Prije same izvedbe, u 20 sati, polaznici radionice koju vodi taj talijanski pedagog i koreograf, izvesti će performans za otvorenje festivala. Francesco Scavetta je renomirani plesni umjetnik bogate karijere i brojnih međunarodnih uspjeha. Poznat je po specifičnom i jedinstvenom pristupu suvremenom plesnom izrazu koji se temelji na elementima release tehnika, kontaktne improvizacije i tai chi chuanu.

Nakon predstave, što je uobičajena festivalska praksa već godinama, Iva Nerina Sibila hrvatska plesna kritičarka i publicistkinja, vodit će razgovor s koreografom, izvođačicom i publikom.

Za vrijeme trajanja čitavog festivala, u prostoru crkve Sv. Dominika održat će se drugo po redu izdanje Monoaze – jedinstvenog umjetničko-ugostiteljskog projekta u organizaciji Festivala Monoplay i bara Botaničar iz Zagreba. U Monoazi će se održati nekoliko izložbi, prezentacija, predstavljanja knjiga te koncerata i glazbenih slušaonica. Tako će posjetitelji moći već prvi dan vidjeti izložbe Marina Tudora, Ksenije Španec i Josipa Kresovića koje će trajati do konca festivala.

Pokrovitelji festivala suvremenog plesa Monoplay su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zadar, Zadarska Županija i zaklada Kultura nova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...