Kolone na hrvatskim cestama: Promet otežavaju nesreće i jak vjetar

Kako javlja Hrvatski autoklub, na autocesti A1 povećana je gustoća prometa od Lučkog do Zadra u oba smjera. Kolona vozila na izlasu autoceste A1 kraj naplatne postaje Lučko je oko 3 kilometara, a na naplatnoj postaju Demerje također 3 kilometra. ,

Na dionici tunel Sveti Rok – Vijadukt Božići brzina je ograničena na 80 km/h zbog jakog vjetra. Promet na A1 je usporen i zbog prometnih nesreća. Tako se zbog nesreće između čvora Posedarje i čvora Maslenica u smjeru Zagreba vozi se usporeno, u koloni, a na čvoru 29 – Zagvozd u smjeru Zagreba promet se vodi po dvije prometne trake i vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

Na autocesti A2 zbog veće gustoće prometa u smjeru graničnog prijelaza Macelj kolona je oko 4 km, pa se vozila povremeno zaustavljaju ispred tunela Frukov krč.

Kolona od oko 4 kilometara je na autocesti A3 između čvora Buzin i čvora Lučko u smjeru Bregane također zbog nesreće.

Zbog vjetra ograničenje od 80 km/h vrijedi i od Kikovice do tunela Tuhobić na autocesti A6 gdje je povećana gustoća prometa između čvora Bosiljevo II i čvora Orehovica u oba smjera. Kod izlaza Oštrovica za Crikvenicu kolona je 1,5 km, a na naplatnoj postaji Rijeka – Grobnik oko 1,2 km.

Kolona vozila na graničnom prijelazu Rupa u smjeru Slovenije na A7 je oko 800 m, dok je promet pojačan u oba smjera između čvora Diračje i čvora Orehovica.

I na Krčkom mostu je kolona od oko 3 km, a gužva je u oba smjera.

Tri kilometra duga je kolona i na Istarskom ipsilonu zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona. Ispred tunela Učka u smjeru čvora Matulji kolona je oko 2 km.

Zbog jake bure na na Jadranskoj magistrali, na dionici Bakar-Senj promet je zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...