Ovaj popularni Apple uređaj zabranjeno je unositi u avione

Američka federalna administracija za zrakoplovstvo je službeno zabranila unošenje Appleovih MacBookova Pro iz 2015. na civilne letove u SAD-u. Razlog leži u serijskoj greški koja bi mogla ugroziti sigurnost putnika i posade.

Ako nekim slučajem živite u SAD-u i vlasnik ste MacBooka Pro iz 2015., možda bi bilo ok vrijeme da prošećete do servisa kako biste besplatno zamijenili bateriju prije putovanja zrakoplovom. Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) upravo je zabranila unošenje modela MacBooka Pro proizvedenog između rujna 2015. i veljače 2017.

Apple je spomenuti uređaj odlučio povući još tijekom lipnja ove godine nakon što je otkrio da se baterije prijenosnika vrlo lako mogu pregrijati i uzrokovati, pa, ‘tehničke poteškoće’.

FAA je objavila da je ‘svjesna problema vezanih uz baterije nekih MacBookova Pro’ te da je već obavjestila velike zrakoplovne kompanije. Ako putujete SAD-om i imate spomenuti laptop, nećete ga moći ponijeti na let osim ako ste zamijenili bateriju.

Što se europskih zrakoplovnih kompanija tiče, Bloomberg navodi da su se do danas odazvale dvije kompanije iz Italije i Engleske koje su sprovele identičnu zabranu – nemoguće je letjeti njihovim zrakoplovima osim ako laptop nije odnesen na servis.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...