umjesto uplate na blagajnu

Uzeli 91 tisuću kuna; Optužnica protiv konobara i voditeljice ugostiteljstva i avioprodaje

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 26. kolovoza podiglo optužnicu protiv 55-godišnje hrvatske državljanke i 51-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenih djela protiv imovine pronevjerom i kaznenog djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Okrivljenicima se stavlja na teret da su od 7. siječnja 2013. do 20. svibnja 2016. u Zemuniku, kao zaposlenici trgovačkog društva, i to prvookrviljenica kao voditeljica službe ugostiteljstva i avioprodaje, a drugookrivljenik kao voditelj konobara; po prethodnom dogovoru i u nakani da se okoriste i za sebe zadrže veću količinu utrška od prodaje pića i hrane u caffe baru; zbog čega je prvookrivljenica predala drugookrivljeniku šifru potrebnu za promjenu rada fiskalne blagajne pomoću koje je drugookrivljenik mijenjao podatke u bazi i izdavao račune koji nisu bili evidentirani u blagajni.

Drugookrivljenik je, tereti ga se, nakon toga utržak u visini od najmanje 91.026,00 kuna na ime vrijednosti prodanih pića i hrane gostima kafića umjesto uplate na blagajnu oštećenog trgovačkog društva, zadržao i podijelio sa prvookrivljenom, čime su prvookrivljenica i drugookrivljenik oštetili trgovačko društvo za novčani iznos od najmanje 91.026,00 kuna.

Prvookrivljenici se stavlja na teret da je od 7. siječnja 2013. do 20. svibnja 2016. u Zemuniku, kao voditeljica službe ugostiteljstva i avioprodaje trgovačkog društva, odgovorna za mjesečna izvješća o poslovanju odjela ugostiteljstva, sastavila 41 mjesečno izvješće o radu caffe bara u vlasništvu oštećenog trgovačkog društva, u koje je unijela neistinite podatke o prometu i zaključnom stanju te stanju zaliha robe gdje je navela da nema manjka robe i gotovog novca, iako je postojao manjak robe u iznosu od najmanje 91.026,00 kuna, a zatim je svojim potpisom ovjerila takva mjesečna izvješća.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar