Uzeli 91 tisuću kuna; Optužnica protiv konobara i voditeljice ugostiteljstva i avioprodaje

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 26. kolovoza podiglo optužnicu protiv 55-godišnje hrvatske državljanke i 51-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenih djela protiv imovine pronevjerom i kaznenog djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Okrivljenicima se stavlja na teret da su od 7. siječnja 2013. do 20. svibnja 2016. u Zemuniku, kao zaposlenici trgovačkog društva, i to prvookrviljenica kao voditeljica službe ugostiteljstva i avioprodaje, a drugookrivljenik kao voditelj konobara; po prethodnom dogovoru i u nakani da se okoriste i za sebe zadrže veću količinu utrška od prodaje pića i hrane u caffe baru; zbog čega je prvookrivljenica predala drugookrivljeniku šifru potrebnu za promjenu rada fiskalne blagajne pomoću koje je drugookrivljenik mijenjao podatke u bazi i izdavao račune koji nisu bili evidentirani u blagajni.

Drugookrivljenik je, tereti ga se, nakon toga utržak u visini od najmanje 91.026,00 kuna na ime vrijednosti prodanih pića i hrane gostima kafića umjesto uplate na blagajnu oštećenog trgovačkog društva, zadržao i podijelio sa prvookrivljenom, čime su prvookrivljenica i drugookrivljenik oštetili trgovačko društvo za novčani iznos od najmanje 91.026,00 kuna.

Prvookrivljenici se stavlja na teret da je od 7. siječnja 2013. do 20. svibnja 2016. u Zemuniku, kao voditeljica službe ugostiteljstva i avioprodaje trgovačkog društva, odgovorna za mjesečna izvješća o poslovanju odjela ugostiteljstva, sastavila 41 mjesečno izvješće o radu caffe bara u vlasništvu oštećenog trgovačkog društva, u koje je unijela neistinite podatke o prometu i zaključnom stanju te stanju zaliha robe gdje je navela da nema manjka robe i gotovog novca, iako je postojao manjak robe u iznosu od najmanje 91.026,00 kuna, a zatim je svojim potpisom ovjerila takva mjesečna izvješća.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...