Zadarska luka Gaženica finalist izbora za najbolju svjetsku luku

Luka Gaženica-Zadar Cruise Port jedna je od tri finalista najprestižnijeg izbora za najbolju svjetsku luku Seatrade Cruise Awards 2019., a pobjednik će biti proglašen 11. rujna tijekom najvećeg svjetskog sajma industrije kružnih putovanja Seatrade Europe 2019 u Hamburgu, izvijestili su iz te Luke.

To je veliko priznanje za Lučku upravu Zadar i koncesionara Zadar International Port Operations (ZIPO), odnosno Global Ports Holding (GPH), ističe se u priopćenju, uz napomenu da je upravo GPH, kao vodeći svjetski operator luka za kružna putovanja, nominirao zadarsku luku za kružna putovanja u kategoriji “Luka godine”, kojom se nagrađuju lučke uprave/kruzing kompanije koji su u upravljanju lukom za kružna putovanja postigli najveći napredak u posljednjih godinu dana.

Prijaviti se mogu luke iz bilo kojeg dijela svijeta, a ove godine su finalisti i luke OldenLoen u Norveškoj te Yokohama u Japanu.

Ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić naglasio je kako se već sada, u prvoj godini suradnje s GPH-om i ZIPO-om, vide jako dobri rezultati.

Ulazak u finale, gdje se uz nas nalaze još samo dvije svjetske luke, dovoljno govori o našem zajedničkom uspjehu. Uvjereni smo da će u idućim godinama ova suradnja biti sve bolja i bolja i da će Zadar u što skorije vrijeme zauzeti mjesto koje mu i pripada u kruzerskom biznisu, ocijenio je Škifić.

Direktorica tvrtke Zadar International Port Operations Rebeka V. Pevec kazala je da je to ujedno i priznanje za trud koncesionra i Lučke uprave u pozicioniranju Zadra kao važne destinacije za kružna putovanja na Jadranu, povećanju broja putnika u luci te razvoju luke i pružanju još boljeg iskustva posjetiteljima Zadra.

Na sajmu Seatrade Europe u Hamburgu, gdje će biti proglašeni i pobjednici izbora, Zadar i Zadarsku županiju predstavljat će i promovirati Lučka uprava Zadar, ZIPO i GPH, turističke zajednice grada Zadra i Zadarske županije te Zračna luka Zadar.

Nagrada Seatrade Cruise Awards dodjeljuje se više od deset godina najizvrsnijim primjerima i praksama unutar industrije kružnih putovanja. Svake se godine za izbor prijavi više stotina luka, tako da je sam ulazak u finale ogroman uspjeh.

Kao dio Global Ports Holdinga, vodećeg svjetskog operatora luka za kružna putovanja koji u svom portfelju broji 17 luka za kružna putovanja smještenih u nekim od najpoznatijih svjetskih destinacija, posvećeni smo pružanju visoke razine korisničkog iskustva putnicima te izvrsnosti u upravljanju lukama, poručila je uz ostalo Pevec.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...