Anadolu Efes pobjednik je Zadar Basketball Tournamenta, Zadrani treći

Viceprvak Eurolige Anadolu Efes pobjednik je šestog izdanja Zadar Basketball Tournamenta. U finalu najjačeg europskog pripremnog turnira turska je momčad svladala njemačku Alba Berlin rezultatom 92:74 te uvjerljivo potvrdila status najjačeg protivnika na ovogodišnjem turniru. Turski sastav do pobjede je vodio Rodrigue Beaubois s 18 poena, dva skoka i dvije asistencije dok je Alec Peters ubacio 14 uz 4 skoka, a susret je završio bez promašaja. Naš Krunoslav Simon susret je završio s 5 poena, 6 skokova i 5 asistencija. U redovima momčadi Alba Berlin najbolji je bio Martin Hermannsson s 15 poena i 5 asistencija dok je Luke Sikma zabio 12 uz 5 skokova.

Treće mjesto na ovogodišnjem turniru pripalo je KK Zadar. Domaća momčad tako je ponovila do sada najbolji rezultat koji su prvi put na turniru ostvarili 2016. godine te razveselila svoje navijače koji su ih protekla tri dana bodrili u teškim i neizvjesnim utakmicama. Četvrto mjesto pripalo je ruskom euroligašu Himkiju.

Pehar pobjedničkoj momčadi Anadolu Efes uručila je organizatorica Zdenka Zrilić, dok je izraelski košarkaški velikan Doron Jamchi uručio pehar drugoplasiranoj momčadi Alba Berlin. Trećeplasiranom domaćinu KK Zadar pehar je uručio voditelj odjela za strateške marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice i proslavljeni vaterpolist Dubravko Šimenc.

Najboljim igračem turnira proglašen je Alec Peters iz momčadi Anadolu Efesa dok je najbolji strijelac turnira igrač Zadra Bryon Allen s 63 postignuta poena u tri utakmice.

Šesto izdanje Zadar Basketball Tournamenta u protekla tri dana okupilo je najveća imena europske košarke čije smo utakmice s uzbuđenjem pratili. U majstorijama ponajboljih europskih igrača današnjice uživali su Stojko Vranković, Dino Rađa, Vlade Đurović, Željko Jerkov, Veljko Mršić, Ljerka i Ana Ćosić, Barbara i Tomislav Ružić, Vesna Jelić i brojni drugi.

Uz napete sportske minute ovogodišnji turnir upotpunile su brojne popratne aktivnosti kao što su hvalevrijedni projekti Kids’ Day i Koš za Koš. Brojni zadarski mališani na tradicionalnom Kids’ Day-u i ove godine zaigrali su svoj omiljeni sport s nekim od najvećih europskih košarkaških imena, a organizatori su predstavili i novu suradnju s udrugom Dani Krešimira Ćosića u službi promocije košarke među djecom i mladima. Sportska priča nacionalnog projekta Koš za Koš dobila je novi nastavak u zadarskom naselju Voštarnica. Tamošnjem dječjem vrtiću Radost projekt je u sklopu Zadar Basketball Tournamenta i u suradnji s udrugom Dani Krešimira Ćosića donirao koš na oduševljenje više od stotinu mališana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...