Bivši radnici Croatia Zadar Linea ponovo prosvjeduju; Traže dovršenje sudskog postupka koji traje 19 godina i isplate otpremnina

Bivši radnici Croatia Zadar Linea, jedne od najpoznatijih hrvatskih prijevozničkih tvrtki, najavili su mirni prosvjed koji će se održati u utorak, 17. rujna 2019. godine, ispred Trgovačkog suda u Zadru, s početkom u 11,00 sati.

Traže ubrzanje i dovršenje sudskog postupka u svezi isplate otpremnina, u jednom od najduljih sudskih postupaka u republici Hrvatskoj koji sveukupno traje 19 godina.

Podsjetimo, stečaj nad Croatia Zadar line otvoren je 5. prosinca 2000. godine, a zaključen je 25. veljače 2011. godine, ali se i dalje vode postupci u svezi vrlo vrijedne imovine – stečajne mase.

U velikoj mjeri zahvaljujući bivšim radnicima Croatia Zadar line, kao i njihovim sindikalnim predstavnicima, stečajni upravitelj raspolaže sa više od 1,6 mil. kuna, koji su dobiveni od prodaje autobusnog kolodvora u Benkovcu i Obrovcu.

O tome i o daljnjim sindikalnim akcijama i pravnim postupcima bivših radnika i predstavnika Sindikata govorit će pravni povjerenik Teritorijalnog Ureda SSSH Zadar Vedran Uranija i predstavnici bivših radnika Srđan Lukić, Nikola Maričić, Predrag Dušević i dr.

Prosvjed organiziraju Sindikat prometa i veza Hrvatske, bivši radnici Croatia Zadar Line i Teritorijalni Ured Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...