sutra u 11 sati ispred trgovačkog suda

Bivši radnici Croatia Zadar Linea ponovo prosvjeduju; Traže dovršenje sudskog postupka koji traje 19 godina i isplate otpremnina

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Bivši radnici Croatia Zadar Linea, jedne od najpoznatijih hrvatskih prijevozničkih tvrtki, najavili su mirni prosvjed koji će se održati u utorak, 17. rujna 2019. godine, ispred Trgovačkog suda u Zadru, s početkom u 11,00 sati.

Traže ubrzanje i dovršenje sudskog postupka u svezi isplate otpremnina, u jednom od najduljih sudskih postupaka u republici Hrvatskoj koji sveukupno traje 19 godina.

Podsjetimo, stečaj nad Croatia Zadar line otvoren je 5. prosinca 2000. godine, a zaključen je 25. veljače 2011. godine, ali se i dalje vode postupci u svezi vrlo vrijedne imovine – stečajne mase.

U velikoj mjeri zahvaljujući bivšim radnicima Croatia Zadar line, kao i njihovim sindikalnim predstavnicima, stečajni upravitelj raspolaže sa više od 1,6 mil. kuna, koji su dobiveni od prodaje autobusnog kolodvora u Benkovcu i Obrovcu.

O tome i o daljnjim sindikalnim akcijama i pravnim postupcima bivših radnika i predstavnika Sindikata govorit će pravni povjerenik Teritorijalnog Ureda SSSH Zadar Vedran Uranija i predstavnici bivših radnika Srđan Lukić, Nikola Maričić, Predrag Dušević i dr.

Prosvjed organiziraju Sindikat prometa i veza Hrvatske, bivši radnici Croatia Zadar Line i Teritorijalni Ured Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Zadar.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar