I to je moguće; Pukovnik JNA dobio od Hrvatske stan u Zadru 2011. godine

Godine 2011. Hrvatska je dodijelila stan u Zadru umirovljenom pukovniku JNA-a Dušanu Radakoviću koji živi u Banjoj Luci, a koji je bio pomoćnik zapovjednika u Udbini i dežuran na dan kada je zrakoplov JNA raketirao Banske dvore.

Valja podsjetiti kako sve postaje luđe jer je baš Radaković bio pomoćnik zapovjednika u 105. lovačko-bombarderskom puku JNA u Udbini i bio je dežuran upravo na dan 7. listopada 1991. kada je zrakoplov JNA raketirao Banske dvore u Zagrebu, piše Glas Slavonije.

Inače, Radaković je prvo u Srbiji 2008. kao pripadnik 30. Kadrovskog centra Vojske Jugoslavije dobio stan od 93 četvorna metra u beogradskom naselju Bežanijska kosa. Potom je 2011. od Hrvatske u Zadru zatražio stan na korištenje, a poslije i pravo otkupa jer je nekada imao vojni stan u Zadru te mu Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje dodjeljuje stan jer je priložio izjavu ovjerenu pod kaznenom odgovornošću kako on nije dobio drugi stan na teritoriju država nastalih nakon raspada Jugoslavije.

Glas Slavonije dobio je na uvid izvadak iz zemljišne knjige Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Zadru iz srpnja ove godine u kojem je navedeno kako je Dušan Radaković upisan kao vlasnik trosobnog stana površine nešto manje od 72 četvorna metra u stambenoj zgradi u Ulici bana Josipa Jelačića 16b u Zadru.

U odgovoru Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje navodi se kako je uvidom u predmet koji se vodio po zahtjevu za stambeno zbrinjavanje davanjem u najam stana u državnom vlasništvu utvrđeno da je Dušanu Radakoviću 7. travnja 2011. izdana suglasnost za stambeno zbrinjavanje, na temelju koje je s njim, 7. lipnja 2011., sklopljen ugovor o najmu stana.

“U ovom postupku Dušan Radaković i članovi njegove obitelji dali su ovjerenu izjavu pod materijalnom i kaznenom odgovornošću da nemaju u vlasništvu ili suvlasništvu drugu useljivu obiteljsku kuću ili stan na području Republike Hrvatske i država nastalih raspadom SFRJ i da ju nisu prodali, darovali ili na bilo koji drugi način otuđili nakon 8. listopada 1991., odnosno da nisu stekli pravni položaj zaštićenog najmoprimca. Također, priložili su i dokaze da u svim mjestima prebivališta od 8. listopada 1991. do tada nisu imali u vlasništvu useljivi stambeni objekt u Zadru i Banjoj Luci pa je Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, kao prodavatelj, sklopio 16. svibnja 2016. ugovor o kupoprodaji stana s Dušanom Radakovićem, kao kupcem, predmet kojeg je stan u zgradi u Zadru, Bana Josipa Jelačića 16b. I u ovom kupoprodajnom postupku Dušan i Borka Radaković su, sukladno točki V. alineji 11. Odluke o prodaji stanova u vlasništvu RH, dali ovjerenu izjavu pod materijalnom i kaznenom odgovornošću da nemaju u vlasništvu obiteljsku kuću ili stan pogodne za stanovanje u mjestima prebivališta ili boravišta uključivo i mjesto stana koji je predmet prodaje ili ako istu nisu prodali, darovali ili na drugi način otuđili nakon 8. listopada 1991.”, pojašnjava se u odgovoru Ureda.

Tek u travnju ove godine su od jednog odvjetnika u Beogradu na e-mail Središnjeg državnog ureda dobili dokumente iz kojih proizlazi da je Dušan Radaković od Ministarstva obrane Republike Srbije kupio stan na temelju ugovora o kupoprodaji ovjeren 22. lipnja 2007.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...