Na turniru Antonio Jurjević prikupljeno 190 tisuća kuna; “Hvala svima, ova priča će se nastaviti”

“122 ekipe – 14 dana – tisuće posjetitelja – 190.280,00 kuna

U ovim brojkama možemo rezimirati 3. memorijalno-humanitarni turnir „Antonio Jurjević“! I možemo reći da smo uspjeli, i mi i vi. Uspjeli smo ne samo u brojkama, nego smo uspjeli od još jednog nogometnog turnira, dovesti na jedno mjesto staro i mlado iz cijele zadarske županije, nekoliko nam susjednih pa čak i nekih „dalekih“ nam mjesta diljem Lijepe naše. Uspjeli smo jer smo na putu do cilja koji je glasio 42,009kn došli do nevjerojatnih 190.280,00 HRK!”, kažu iz Humanitarne udruge Antonio Jurjević.

“Upravo tako, na najvećem malonogometnom turniru u Zadarskoj županiji, 3. Memorijalno – humanitarnom turniru Antonio Jurjević, koji je punih 14 dana na ŠC Višnjik privlačio tisuće posjetitelja, sakupljeno je ukupno 190.280,00 kuna!

Prihod od humanitarne akcije, koji iznosi 42.009 kuna, otišao je dvjema djevojčicama, Ani Juričević i Eni Škodi, za kupnju ortopedskih pomagala. Novac im je već uplaćen na račun i ovim putem im Humanitarna udruga „Antonio Jurjević“ želi sve najbolje i iskreno se nadamo da će im ovaj novac pomoći u ozdravljenju i lakšem svakodnevnom životu – cure nek vam je sa srećom.

Ostatak novca dobivenog od prodaje hrane i pića, u iznosu od 148.271 kuna, bit će doniran potrebitoj djeci tijekom cijele iduće godine. Odluku o tome kome će se i koliko novca donirati donijet će skupština naše udruge, a o daljnoj raspodjeli javnost će biti upoznata putem FB stranice udruge.

No, iako je cilj bilo prikupiti novčana sredstva bilo je predivno vidjeti sve vas koji ste jedva čekali onaj slijedeći dan turnira, prepune tribine skoro svaki dan, sve vas koji ste nesebično pružili ruku pomoći, sve koji ste popili piće, pojeli sendvič i platili kotizaciju neočekujući zauzvrat ništa osim spoznaje da ste napravili dobro djelo i bili dijelom mase koja pokreće pozitivne i humanitarne događaje u ovom gradu.

Također nam je izuzetno drago, i ovim putem im zahvaljujemo, što su ovaj događaj prepoznali i mnogobrojni sponzori koji su se rado odazvali i odlučili svojim donacijama sudjelovati u organizaciji turnira, jer bez njih bi ovo sve bilo puno teže organizirati na tako visokom nivou.

HVALA i vama što čitate ovaj tekst, svima koji su na bilo kakav način sudjelovali na turniru, a i vama koji ste slali poruke podrške i širili pozitivne vibracije. Stvarno je previše ljudi sudjelovalo u ovome da zahvalimo svakom ponaosob, ali znajte da smo uistinu zahvalni jer se ovih 14 dana toliko različitih ljudi, osobina, lica i karaktera spojilo u jedno i na kraju je sve to dalo ovakav rezultat.

Za kraj vam sigurno možemo reći kako će se ova priča nastaviti i da ćemo se sigurno popeti za još jednu stepenicu, priča koju nam je ostavio naš Antonio, poručuju humanitarci.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...