na Višeslavovom trgu

Najstarija hraniteljica Mediterana; Održana druga po redu ninska Smokvarica

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Smokva kao iskonski okus Dalmacije i najstarija hraniteljca Mediterana zaslužuje svoju manifestaciju i da je uz vinovu lozu i masline slavimo kao najvrijedniju voćku našeg kraja. Kao i prethodne godine, pored bogate gastro ponude temeljene na toj finoj i zdravoj mediteranskoj voćki na šest štandova, ova vrijedna manifestacija, svima koji su se 4. rujna zatekli na Višeslavovom trgu u Ninu, ponudila je i ostale zabavne sadržaje locirane na istoj kulturom i poviješću prožetoj lokaciji.

Tako su ljubitelji okrepljujućeg smokvina ploda dobili priliku kušati proizvode od smokava kao što su razni kolači i slastice, đemovi, rakije, suhe smokve, smokve u maslinovom ulju, smokvenjake i same netom ubrane smokve. Hostese u suknjama u obliku smokve su razveseljavale prisutne mališane dijeleći zelene balone, a svi posjetitelji su mogli i vidjeti stabalca smokve Zamorčice koja je inače najzastupljenija sorta smokava u uzgoju istih. Program su svojim glazbeno-scenskim nastupima upotpunili ninski KUD Branimir, poljički KUD Gospe Lurdske, vrški KUD Sv. Lovre i ninska Klapa Condura koji su se naposlijetku udružili i zajednički nastupili te animirali i razveselili posjetitelje.

Grad Nin, uz LAG Maretu, kao nositelj organizacije manifestacije je oduševljen odazivom posjetitelja, ali i kreativnošću samih izlagača koji svake godine, bez obzira na temu određene manifestacije, nude nove i sve atraktivnije proizvode od smokava. Grad Nin će kao i do sada poticati svoje građane, posebice vlasnike obiteljskih gospodarstava na području Grada Nina, sufinanciranjem nabave sadnica, ali i organizacijom raznih enogastronomskih manifestacija kako bi sačuvali autohtonu i tradicionalnu proizvodnju i ponudu našeg kraja.

Izlagači:

OPG Sandra Babac „Šinjorina Smokva“

OPG Eugen Novaković

OPG CD Raspović

OPG Klanac

Zavičajni klub Janko Mitrović

KUD Sv. Lovre

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar