„Od igle do lokomotive“; Svake nedjelje Šibenski sajam, mjesto široke i povoljne ponude

Iako smo navikli da s krajem ljetne sezone većina atraktivnih događanja i aktivnosti nestaju, u Šibeniku se atmosfera ipak nije ugasila. Šibenski sajam, odnosno sajam rabljenih vozila, robe i antikviteta, nastavio je s radom, a uveden je i niz preinaka i novosti, koje će zasigurno u velikom broju zainteresirati sve potencijalne izlagače, ali i posjetitelje.

Poslovna zona Podi (Vrpolje bb, Šibenik) svake nedjelje, od 6 do 14 sati, ponovno je postala sjecište široke i povoljne ponude te velike potražnje.

U posljednjih smo nekoliko godina iz temelja promijenili načine trgovine – sasvim obične odlaske u trgovinu polako zamjenjuju internetske trgovine, a plaćanja sve više vršimo putem kartica, pa čak i kriptovalutama.

Danas, kada nas u skoro svakom većem gradu, okružuju mega shopping centri s blještavim natpisima i beskrajnom ponudom najnovijih proizvoda, u narodu se ponovno javlja potreba za dobrim starim sajmovima i tržnicama, na kojima je moguće vidjeti gotovo sve –  „Od igle do lokomotive“.

Sajmovi nikada nisu bili manifestacije namijenjena isključivo kupnji i prodaji – oni nose duh već pomalo zaboravljenog vremena; društvenu potrebu za drugačijim načinom okupljanja, zabavljanja i druženja ljudi sličnih interesa, afiniteta i potreba. Na sajmovima se pije, jede, kupuje i prodaje, svira, pjeva i zabavlja na način koji je tradicionalan za to područje, stoga doista možemo reći kako se radi o jednom sociološkom, ali i kulturnom fenomenu za kojeg se zbilja nadamo da još dugi niz godina neće iščeznuti.

Upravo zato, Šibenik, grad koji se nalazi u srcu Dalmacije, savršeno je mjesto u kojem se vrlo jednostavno sastaju izlagači iz cijele južne Hrvatske, ali i susjedne nam Bosne i Hercegovine.

Jedna u nizu ovogodišnjih novosti na Šibenskom sajmu tiče se svih izlagača vozila, a to je mogućnost mjesečnog ili pak dugoročnog iznajmljivanja izlagačkog prostora. Dakako, i sve ostale izlagače na sajmu (tvrtke, OPG-ove, obrtnike i fizičke osobe) očekuje niz pogodnosti i novosti kojima će zasigurno biti teško odoljeti. Vjerujemo kako će se mnogi Šibenčani, ali i mnogi stanovnici središnje Dalmacije, ponovno u velikom broju odazivati na ovu manifestaciju koja je u mnogim drugim gradovima kontinentalne hrvatske već odavno postala dio službenih turističkih brošura.

Zvuči primamljivo, zar ne?

Više informacija o sajmu i uvjetima izlaganja možete saznati na e-mail adresi [email protected] ili web stranici www.sibenik.saz.hr .

Vidimo se svake nedjelje, od 6 do 14 sati u poslovnoj zoni Podi!

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...