Počinje Craft Beer Festival; Razgovarali smo s organizatorom: “Preko 90 vrsta i stilova craft pive iz svih dijelova Hrvatske stiže u Zadar”

Tradicija se nastavlja. Petu godinu zaredom u Zadru možemo uživati u bogatim okusima zanatskih piva. Što nas čeka na Zadar Craft Beer Festivalu koji počinje danas, razgovarali smo s organizatorom Jakovom Kolegom:

Zadar Craft Beer Festival je na staroj lokaciji, na središnjem dijelu rive, kod gata. Očekuje vas preko 90 vrsta i stilova craft pive iz svih dijelova Hrvatske i besplatni koncerti sva tri dana. U četvrtak su Rezerve i Jimmy Shakers, lokalni Zadrani, a u petak su Kojoti, dok u subotu festival zatvaraju Pips Chips i Videoclips i Gatuzo.

Zanatsko pivo sve je popularnije među ljubiteljima ovog pjenušavog osvježavajućeg pića.

Sve je popularnija, ta kako smo ju mi nazvali, craft beer revolucija u Hrvatskoj. Svake godine sudjeluje po 20-ak novih pivovara, trenutno ih u Hrvatskoj ima stotinjak, možda i više. To su mali obrtnici kojima treba dati podršku i ovaj festival je zato tu, da donese 15-ak ili 20 njih koje odaberemo, da svi nađu put do tržišta, da trže svoj proizvod na ovom tržištu i da jednostavno uspiju, da imaju dohodak kojim mogu platiti sebe i svoje radnike jer je to ipak njihova ideja a većinom se radi o mladim poduzetnim ljudima.

Zadrani idu u korak s trendovima. Ako vas zanima lokalna ponuda, obavezno isprobajte domaći uradak triju pivovara.

Iz Zadra se predstavljaju tri pivovare, pivovara Donat, pivovara Brlog i Varoška pivovara.

Na Craft Beeru, naravno, čeka nas i pokoji dobar zalogajčić.

Mi s gastro ponudom volimo pratiti u ovom pivskom điru s nekakvim kobasicama, a imamo i riblji menu s tunom, srdelom i sličnim stvarima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...