Preokret; Zadar vodio 1:0, na kraju sva tri boda ostala u Dubrovniku

Zadar je vodio s 1:0 u 89. minuti, a na kraju su sva tri boda ostala u Dubrovniku. Slavio je nakon posljednjeg sučevog zvižduka GOŠK Dubrovnik 1919., koji je pogotkom Bruna Pralasa izjednačio na 1:1 na ulasku u 90. minutu, a u drugoj minuti sudačke nadoknade stigao do pobjede. Antonio Smrdelj je tada pogodio za erupciju oduševljenja domaćih na travnjaku, ali i na tribinama, piše Dubrovački vjesnik.

Nastavio je tako sastav trenera Milana Petrovića svoj niz – ovo je sad jedanaesta prvenstvena utakmica bez poraza. Inače, u samoj završnici, kad je Zadar imao prednost, kad se činilo kako će sva tri boda otići iz Dubrovnika, vladalo je mišljenje kako je GOŠK Dubrovnik 1919. zaslužio najmanje bod. Po prikazanom u prvom poluvremenu i više od jednog boda. U tih prvih 45 minuta imao je izglednije prilike za pogodak: Toni Žile u 8. minuti nakon ubačaja sa strane Iva Caputa, u 27. minuti Baldo Cicijelj se oslobodio čuvara, tukao sa vrha 16-erca, ali se istaknuo Jakov Pinčić, vratar Zadra. U 38. minuti nova velika prilika. Asistent je bio Cicijelj, Žile na drugoj stativi najviši u skoku, ali opet sjajan Pinčić.

U 40. minuti situacija nakon koje su se svi pitali: je li bilo kontakta između Cicijelja i Pinčića izvan kaznenog prostora Zadra? Napadač GOŠK Dubrovnika 1919. se sjurio prema vratima Zadra, Pinčić je napustio svoja vrata. Nakon što su se ‘susreli’ Cicijelj je izgubio korak. Gol Zadra je bio nebranjen. Sudac Mario Jadrijevićiz Sinja se nije oglasio, ni njegov pomoćnik Ivan Kalinić iz Klisa. Oglasili su se domaći. Najviše Domagoj Torbarina koji je zbog priogovora dobio žuti karton.

Zadar je zaprijetio prvo preko Dragana Župana iz slobodnog udarca u 11. minuti, ali je na mjestu bio vratar domaćih Dalibor Kristić. U 13. minuti Luka Matić je blokirao udarac zadarskog napadača Luke Zdrilića, koji je neprecizan u 32. minuti. U nastavku je Zadar imao inicijativu. U 63. minuti je Kristijan Jurić tukao, Kristić upisao obranu, ali nije uspio uhvatiti loptu na koju je natrčao Roko Nakić, koji prebacuje i vratara domaćih, ali i gol. Što nije uspio tada, Nakić jest u 68. minuti. Naciljao je mrežu domaćina udarcem s vrha 16-erca. Dvije minute poslije sve je odlično napravio Cicijelj pred vratima Zadra, ali Pinčić upisuje novu veliku obranu. Zadar je mogao potom stići do 2:0, ali kad nije uspio, ostao je ne samo bez pobjede, već je otišao praznih ruku. Prvo su domaći čestitali Pralasu na izjednačenju, zatim odmah u prvoj minuti sudačke nadoknade bio je novi dvoboj Cicijelj – Pinčić u kojem je opet uspješniji bio vratar Zadra, koji na sreću domaćih, a na žalost svojih suigrača nije uspio zaustaviti minutu poslije i prizemni udarac Smrdelja, iskosa, u bliži kut. Dubrovačka momčad je pobjedu protiv Zadra slavila dugo, dugo nakon utakmice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...