Produžio suradnju; Petar Marić još jednu godinu ostaje u KK Zadar

Nakon što je prošle godine debitirao u svom rodnom gradu, potvrđeno je kako će Petar Marić braniti zadarske boje i u novoj sezoni 2019./2020.

Podsjetimo, 196 centimetara visoki branič košarkom se počeo baviti upravo u Zadru gdje je igrao za Voštarnicu i Borik Puntamiku. U svojoj profesionalnoj karijeri nastupao je i za Zagreb, davne 2007. godine te Zabok i Kvarner. Vrlo dobra sezona u redovima riječkog prvoligaša nije prošla nezamijećeno i otvorila mu je vrata zagrebačke Cibone.

Nakon Cibone, vratio se u Zabok, inače klub u kojem je ostavio najdublji trag te bio kapetan momčadi.

Prvi doticaj s ABA ligom imao je najprije u dresu Zagreba, a kasnije i s Cibonom.

Prošlogodišnja premijera u zadarskom dresu nije bila najbolji pokazatelj Marićevih sposobnosti obzirom na ozljedu leđa, koja ga je mučila u par navrata. Nastupi u ABA ligi bili su stoga na 3.5 poena i 1.1 skokova po susretu.

U domaćem prvenstvu bilježio je 6.1 poena, 1.9 skokova i 1.5 asistenciju po utakmici. Svoju najbolju partiju pružio je u Šibeniku protiv ‘Građana’, kada su Zadrani deklasirali domaću momčad 66 – 86, a Marić je sjajnu utakmicu završio sa 17 ubačaja i još boljih 83% točnosti za dva poena.

Važno je spomenuti kako je Zadranin ovo ljeto u Krešinom domu intenzivno radio i trenirao kako bi se što bolje pripremio za nadolazeće izazove u sklopu ABA i HT Premijer lige.

Suradnja domaćeg igrača s KK Zadar potpisana je na godinu dana, a mi Petru Mariću želimo što uspješniju sezonu u plavo-bilom dresu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...