Projektom POKRET zaposleno 20 žena na području Zadarske županije

Zadarska županija, kao Korisnik Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt POKRET – „Projekt Osnaživanja KonkuRentnosti i Efikasnosti žena na Tržištu rada“ je dana 22. veljače 2019. godine potpisala Ugovor ovog 30 mjeseci dugog projekta. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020 te je odobren za financiranje u sklopu poziva Zaželi – Programa Zapošljavanja žena.

Uz Zadarsku županiju koja je nositelj navedenog projekta, u svojstvu partnera sudjeluju još i Grad Zadar, Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Zadar, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni Ured Zadar te Centar za socijalnu skrb Zadar. Za provedbu projektnih aktivnosti odobreno je 4.264.637,66 kuna, od čega se 85% iznosa financira sredstvima Europske unije, dok se 15% financira sredstvima Državnog proračuna.

Cilj projekta je zaposliti 20 teže zapošljivih žena (žene iznad 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice i sl.) i žena s nižom razinom obrazovanja te im pružiti certificirano obrazovanje za određeno deficitarno zanimanje na tržištu rada, kako bi ih se osnažilo i učinilo konkurentnijima za buduće traženje posla. Osim navedenog, projektom će se nastojati ukloniti potreba za institucionalizacijom 100 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na način da će im novozaposlene žene pružiti potrebnu pomoć u vlastitom domu. Pored usluge pružanja pomoći u kući, krajnji korisnici će dobivati pakete osnovnih higijenskih i kućanskih potrepština na mjesečnoj razini.

U srpnju 2019. godine sklopljeni su ugovori na određeno vrijeme s 20 gerontodomaćica koje će sljedeća 24 mjeseca pružati potrebnu pomoć starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Ovakva vrsta usluge pružanja pomoći u kući osigurana je za urbana i ruralna područja Zadarske županije koja su prilikom pripremanja i pisanja ovog projekta iskazali najveću potrebu za istom, a to su; grad Zadar, grad Nin, grad Biograd na Moru, grad Obrovac, te općina Novigrad, općina Bibinje, općina Starigrad, općina Zemunik te otočna općina Pašman.

Sve dodatne informacije o projektu možete dobiti na adresi elektroničke pošte: [email protected].

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...