Pogodi pravi koš; Mladenci pogodili iz prve, pročelnici pobijedili Dadu i Vladu

Jučer se u prijepodnevnim satima na gradskom Forumu u Zadru odvijala simpatična informativno-ekološka akcija pod nazivom Pogodi pravi koš.

Cilj akcije bio je jačanje svijesti građana o potrebi pravilnog razdvajanja otpada. U akciji su aktivno sudjelovali Grad Zadar, Čistoća d.o.o., košarkaški klub Zadar te građani.

Obzirom je naš Zadar GRAD KOŠARKE, cijela kampanja temelji se na prigodnom sloganu POGODI PRAVI KOŠ.

Na Forumu su se odigrale 2 polufinalne i jedna finalna ‘utakmica’ pogađanja PRAVOG KOŠA, a igrala su 4 tima.

Ždrijebom su izvučeni parovi. U prvoj utakmici igrali su tim Grad Zadar u sastavu Šime Erlić i Ivan Katić na čelu s kapetanom Dominikom Gilbertom, igračem KK Zadra protiv tima Čistoća 1 u sastavu Dragan Maračić i Pere Zubčić koje je isto predvodio igrač KK Zadra  Jan Palokaj.

U drugoj utakmici sudjelovale su Tim sportašica, Marija Baraba članica Krav Maga Kluba Zadar te Vanja Tokić, zadarska bodybuilderica, sport i fitness model (proteklog vikenda upravo okrunjena s tri pehara u tri kategorije na svjetskom natjecanju u Brežicama, Slovenija gdje se našla među pet top šampiona). Četvrti tim je bio tim Čistoća 2 za koji su se natjecali djelatnici Čistoće Dado i Vlado.

Uz igrače, sudac je bio Željko Žilavec, direktor KK Zadar te žiri Ivan Ištuk (KK Zadar), Vesna Đili (Čistoća d.o.o.), Žana Klarić (Grad Zadar), Romana Pleša (voditelj događaja).

Zadatak je bio iz jedne košare na sredini terena u kojoj su se nalazile plastične boce i kugle od papira, u roku 3 minute, trčati prema svojim koševima i sa linije za bacanje što brže pravilno razvrstati pripremljeni otpad, papir u plavu te plastiku u žutu kantu.

U prvoj utakmici pobijedio je tim Grad Zadar, a u drugoj su pobijedili tim Čistoća 2, Dado i Vlado te su odigrali finalnu utakmicu u kojoj je na poslijetku pobijedio tim Grad Zadar.

Postojala su i određena pravila igre na koja je pazio sudac te bodovanja (pozitivni bodovi za pravilno razvrstavanje, negativni ako otpad padne u krivi koš ili van koša) što je igru učinilo još zanimljivijom.

Svaka od utakmica trajala je 3 minute, a u pauzama dok su se prebrojavali bodovi voditelj je razgovarao sa gđom. Vesnom Đili iz Čistoće d.o.o., Žanom Klarić iz Gradske uprave te građanima o ekološkim temama te potrebi razdvajanja otpada. Hostesa Ariana dijelila je informativno-edukativne letke kampanje Pogodi pravi koš svim prisutnim građanima.

Prije samog početka navedenih utakmica na terenu su se priključila djeca i građani koji su se također okušali u bacanju otpada u PRAVI KOŠ sa linije za bacanje.

Akciji se pridružio i budući mladi bračni par uoči svog vjenčanja i to u vjenčanici i vjenčanom odijelu koji su svoj zajednički životni put započeli pozitivnom gestom pravilnog razvrstavanja otpada te iz prve POGODILI PRAVI KOŠ.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...