U utorak štrajk u zadarskim školama, u srijedu u štrajku cijela Hrvatska

I idući tjedan nastavlja se štrajk u sustavu odgoja i obrazovanja te će u ponedjeljak štrajkati osnovne i srednje škole u Osječko-baranjskoj i Ličko-senjskoj županiji.

Danas štrajkaju osnovne i srednje škole u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji.

“Svjedoci smo da je HNS i HDZ jučer postigao dogovor. Jučerašnji pregovori su imali svrhu da jedni i drugi sjede u Nacionalnoj knjižnici u vrijeme predsjedanja EU-om. Ono što očekujemo ovih dana je to da Plenković opet postane predsjednik vlade i pozove sindikate na sastanak, pregovore i počne pregovarati o budućnosti naše domovine”, rekao je danas na presici Branimir Mihalinec.

Sindikati će se odazvati na pregovarački sastanak, kazao je Mihalinec i dodao da sindikati čekaju pregovore da čuju koji su to prijedlozi vlade.

“Tek nakon završetka pregovora između vlade i sindikata moći ćemo govoriti o nekim konačnim prijedlozima i zaključcima.

Nakon što dođemo do zadnje točke u pregovorima, ono što ostane zadnje na stolu, to ćemo ponuditi svima koji su sudjelovali u štrajku da se očituju o tome. Nećemo tražiti samo stavove sindikata, nego svih koji su sudjelovali u štrajku”, kazao je.

Štrajk se nastavlja, najavio je Mihalinec, sve dok ne dođe do pregovora. Objavio je kako je danas u štrajku 93,6 posto ljudi u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji.

Dva jaka udara u srijedu

“Dijalog nema alternativu. Ignorirati socijalne partnere sigurno nije dobra poruka svim zaposlenicima u sustavu obrazovanja. Borba za bolju domovinu nema alternativu”, kazala je Sanja Šprem iz Sindikata hrvatskih učitelja.

U utorak štrajkaju Primorsko goranska i Zadarska županija, najavila je, a potom objasnila kakva dva udara sindikati spremaju u srijedu.

“U srijedu je poseban dan. Imamo dva snažna pritiska u jednom danu. Htjeli su nas slomiti, a samo su nas osnažili. U srijedu štrajka cijela Hrvatska, ali će biti i prosvjed upravo pred vladom”, kazala je Šprem.

“Zahvaljujem i roditeljima i učenicima jer pokazujemo da cijenimo nositelje obrazovanja”, zaključila je, donosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...