Fascinantan vikend za obrovački sport; Erslan dobio najbitniji meč u karijeri, medalje uzeli Luka Jurjević, Filip Šakić i Marta Župan

Protekli vikend obilježio je fascinantan uspjeh obrovačkih sportaša koji su nastupili u više borilačkih arena. Vrhunac je bio u  zagrebačkoj Areni gdje se održalo  51. izdanje najvećeg MMA spektakla u Europi – poljski KSW 51. U četvrtoj borbi večeri obrovački borac Ivan Erslan (27), u najbitnijem meču karijere,  prošao je kroz oktogon  poput vlaka i već u prvoj polovici prve runde „bombom“ dokrajčio Španjolca Darwina “El Noble” Rodrigueza. Pobjedničku euforiju podiglo je gotovo dvjesto ponosnih Obrovčana koji su uz transparente „KRUŠEVO“ i „OBROVAC“ pohodili zagrebačku Arenu.

Osim  Ivana koji je  na svoj poseban način kratko i jasno „objasnio“  Španjolcu što je to „obrovački kameni gen“, svoje „predavanje“ na tatamiju također su održali Luka Jurjević i Filip Šakić iz Taekwondo kluba Obrovac osvojivši isti dan medalje na turniru CROATIA OPEN 2019. koji se održao u zagrebačkom Domu sportova.

U  prvom dijelu turnira na kojemu su nastupili kadeti i juniori iz 51 države svijeta Luka je u četvrtfinalnoj borbi pobijedio Karla Malečića iz Jastreba prekidom u trećoj rundi (bodovna razlika), u polufinalu pobijedio je Davidea Fortunata iz Italije također prekidom pri rezultatu 32-17  . U finalu je izgubio od Talijana Elie Bugugnolia 43 – 40  te osvojio srebrnu medalju. Luka se od ranog jutra borio sa bolovima u želucu, mučninom i ostalim popratnim simptomima otrovanja ili viroze i u takvom stanju ipak je herojski odradio natjecanje.

Filip je u  polufinalnu izgubio od Dominika Aršulića iz Duge Rese rezultatom 16 -8  i osvojio brončanu medalju.

Luka je uz državnu i europsku medalju dodao i ovu sa jednog jakog G1 turnira dok je Filip istu pridodao svojoj kolekciji uz dvije državne medalje.

Ovo je bilo zadnje kadetsko natjecanje za Luku i Filipa. Od iduće sezone ulaze u juniorski uzrast, te im slijedi stjecanje iskustva uz starije i iskusnije, ali i strpljivo čekanje na svoju priliku.

Trener Luka Šoša nije skrivao emociju: „ Subota za pamćenje, veliki dan za obrovački borilački sport, ali pod time ne mislim samo na veliki uspjeh našeg Erslana, medalje  Filipa i Luke nego također i na uspjeh naše Marte Župan koja je svoje prve sportske korake napravila u našem klubu, a sada je nastupila za Zadar i također osvojila medalju. Sve su to naša dica.“

Tekst: Ivan Matić

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...