Grad Zadar dijeli 115 stipendija učenicima i studentima, evo tko se može prijaviti

Grad Zadar će za školsku/akademsku 2019./2020. godinu dodijeliti novih 115 stipendija.

Od 155 stipendija, 15 je za učenike srednjih škola, 15 za učenike srednjih škola koji se školuju za strukovna zvanja, 25 za studente prve godine studija i 30 za studente starijih godišta, te 30 za studente koji se školuju za deficitarna zvanja (od toga 15 za studente prve godine i 15 za studente starijih godišta).

Stipendija za učenike iznosi 300,00 kuna mjesečno, za studente koji studiraju u mjestu prebivališta 600,00 kuna, za studente koji studiraju izvan mjesta prebivališta 800,00 kuna mjesečno, a za studente koji se školuju za deficitarna zvanja 900,00 kuna mjesečno.

Pravo na Stipendiju Grada Zadra mogu ostvariti učenici srednjih škola i studenti preddiplomskih/diplomskih studija, koji nisu ostvarili pravo na apsolventski staž:

– koji su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Grada Zadra,
– koji imaju status redovitog učenika ili studenta, a nemaju odobrenu stipendiju ili kredit od strane drugog subjekta,
– ako upisuju preddiplomski studij, integrirani preddiplomski i diplomski studij, preddiplomski stručni studij ili specijačistički diplomski stručni studij i nisu stariji od 25 godina, odnosno 27 godina ako upisuju diplomski studij
– ako prethodno nisu koristili Stipendiju za isti stupanj i studijsku godinu obrazovanja,

Pravo na stipendiju mogu ostvariti i studenti preddiplomskih i diplomskih studija koji se obrazuju za neko od deficitarnih zvanja, ukoliko udovoljavaju uvjetima iz prethodnog stavka.

Deficitarnim zvanjima/studijima smatraju se:

– doktor medicine
– magistar informatike
– magistar biologije
– studij matematike
– studij fizike
– studij kemije
– studij elektrotehnike i računarstva
– studij farmacije
– studij strojarstva
– edukacijsko-rehabilitacijski studij

Prijave se podnose od 11. do 29. studenoga 2019. godine.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...