HDZ prozvao Glasovac za licemjerje oko štrajka, ona im poručila da su promašili

HDZ je u petak prozvao SDP-ovu saborsku zastupnicu Sabinu Glasovac za licemjerje jer kao profesorica u zadarskoj gimnaziji nije podržavala štrajk prosvjetara u Vladi Zorana Milanovića 2015., a sada ga podržava, na što im je Glasovac poručila da su “promašili”.

Kada su učitelji štrajkali i prije četiri godine, za vrijeme Vlade SDP-a, Glasovac koja je radila u zadarskoj Gimnaziji Franje Petrića nije štrajkala, podsjetio je u Saboru HDZ-ov Josip Borić i citirao poruku s njezina Facebook profila.

“Sutra ne štrajkam. Radim. Jer smatram da sam plaćena za to – da radim i budem na raspolaganju djeci i njihovim roditeljima. Djeci je sutra mjesto u školi, a sa zahtjevom sindikalnih čelnika za povećanjem plaće od 4 posto (cca 200 kuna), ne može se i neće vratiti dostojanstvo prosvjetarima. Amen!”, pročitao je Borić ono što je Glasovac napisala u rujnu 2015.

HDZ je i na svojoj stranici na Facebooku stranici podsjetio na tu njenu objavu prozvavši je za licemjerje. “U SDP-u su izgleda otvorili natječaj za licemjera godine. Dugo se mislilo da je Davor ‘Cotrugli’ Bernardić nedodirljiv, no vrla Sabina Glasovac već mu opasno puše za vrat. Danas politikantski moralizira i ima obraza dijeliti lekcije, a u rujnu 2015. pozivala je na otpor štrajku prosvjetara!?! Tada su sindikati od SDP-ovaca tražili četiri posto rasta plaće, a sada im naša Vlada nudi 10,4 posto – i to samo u 2020. godini!”, stoji u HDZ-ovoj objavi.

“SDP-ovci, licemjerje vam je ime! Podsjetimo i što je Zoran ‘Bijesni’ Milanović tada izjavljivao: Novca za povećanje plaća nema. Žao mi je roditelja i djece. Ni ja nemam kuda s mlađim sinom tijekom štrajka”, navodi HDZ.

Sabina Glasovac (SDP) tijekom saborske rasprave potvrdila je da nije sudjelovala u štrajku prosvjetara koji se održavao u rujnu 2015. godine, ali i podsjetila da tada skoro cijela njezina škola nije sudjelovala u štrajku.

“Gimnazija Franje Petrića jučer je radila uobičajeno jer štrajka u ovoj školi nije bilo. Od ravnateljice Blanke Perišić doznali smo da su u štrajku samo četiri nastavnika od ukupno 44 koliko ova gimnazija ima, a ravnateljica koja je i sama bila u sindikatu tvrdi kako štrajk sindikat nije dobro pripremljen”, pročitala je Glasovac citat jedne profesorice .

“Ako ste htjeli poentirati na tome da su svi štrajkati protiv SDP-ove Vlade, a ja sjedila i štitila njen dignitet tu ste promašili. I da nije bilo ovako podsjećam da sam 2015. par mjeseci prije štrajka dala ostavku na mjesto pomoćnice ministra, a nisam uzela 6 plus 6, nego sam se vratila na prosvjetarsku plaću” , poručila je HDZ-ovcima.

“S obzirom da sam bila članica Vlade koja je prije par mjeseci zbog popljačkane zemlje i teške situacija morala rezati prva učiteljima, nastavnicima i povlaštene mirovine saborskim zastupnicima mislim da bi moje ponašanje par mjeseci nakon toga bilo ako ništa drugo onda licemjerno”, pojasnila je Glasovac.

Naglasila je kako stoji pri tome što je tada rekla ali i pri tome što govori danas istaknuvši da u potpunosti danas podržava prosvjetare i da sada kada ima novaca i državi ide bolje “budu prvi kojima će se oduzeto vratiti”. Glasovac je u SDP-ovoj Vladi bila pomoćnica tadašnjeg ministra Željka Jovanovića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...