u Podcastu Velebit

Marijačić ne prestaje šokirati: “Djevojka je u iskazu rekla da je većina odnosa bila dobrovoljna”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Hrvatska javnost ostala je zgrožena nakon vijesti o prijavljenom slučaju grupnog silovanja u mjestu pokraj Zadra, a u kojem su počinitelji i žrtva maloljetnici.

U međuvremenu, prosvjedovalo se diljem Hrvatske pod sloganom “Pravda za djevojčice”, Akcija mladih i Zadarski blok organizirali su prosvjed protiv nepravilnosti u hrvatskom pravosuđu, dok je sudac Ivan Marković podnio je kaznenu prijavu protiv onih koji su u javnost plasirani tajne podatke.
Na koncu, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru petoricu mlađih punoljetnika prijavilo je za spolni odnos bez pristanka sa svojom žrtvom, dok je samo jedan od njih prijavljen za silovanje.

Najviše bure u javnosti podigao je Hrvatski tjednik koji je u posljednjem broju pisao da “postoje snimke seksa djevojčice i mladića (oni su sami sebe snimali), ali ni po čemu se ne vidi se da je riječ o silovanju, nagovaranju ili ucjeni. Štoviše, verbalna komunikacija i druga gestikulacija navode na jedini mogući zaključak: seks je obostrano priželjkivan, čak žrtva i više navrata poziva „silovatelje“ da prestanu pričati i da počnu napokon…”.

Velik dio javnosti osudio je autora teksta, inače prvog čovjeka spomenutog tjednika, nazvavši tekst degutantnim, šovinističkim, primitivnim, sramotnim, strahotnim…

No, Ivica Marijačić ne prestaje šokirati. U emisiji Podcastu Velebit kazuje kako su se “pseudohumanisti koji su digli noge na Hrvatsku sada povukli u svoje štakorske rupe”.
Napomenuo je kako u Hrvatskoj tjedniku inače ne obrađuju ovakve teme.

– Osjetio sam da je slučaj poprimio političku dimenziju i otkrio da grupnog silovanja nije bilo. Ni u kaznenoj prijavi zadarske policije nema grupnog silovanja, sa sedam mladića došlo se na pet, s pet na jednog koji se tereti za silovanje, dok su drugi dobili znatno lakše prijave, kazuje.

Voditelju emisije kaže kako je slučaj temeljito provjerio na više strana i došao do zaključka kako se radi o maloljetničkom seksu.
Vjeruje da će biti odbačena i ova jedna prijava za silovanje.

– Koliko sam upoznao cijelu priču i ovaj individualni slučaj silovanja teško će opstati. U dijelu iskaza pred policijom djevojka je rekla da je većina donosa bila dobrovoljna, samo neki od njih da nisu. Za te neke, prijavila je mladića s kojim je do nedugo imala objavljene fotografije na svom Instagram profilu. Čak 6 mjeseci nakon navodnog silovanja…, no pustimo sudu i policiji da odrade svoj posao. Važno je podvući da grupnog silovanja nije bilo.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar