Marijačić ne prestaje šokirati: “Djevojka je u iskazu rekla da je većina odnosa bila dobrovoljna”

Hrvatska javnost ostala je zgrožena nakon vijesti o prijavljenom slučaju grupnog silovanja u mjestu pokraj Zadra, a u kojem su počinitelji i žrtva maloljetnici.

U međuvremenu, prosvjedovalo se diljem Hrvatske pod sloganom “Pravda za djevojčice”, Akcija mladih i Zadarski blok organizirali su prosvjed protiv nepravilnosti u hrvatskom pravosuđu, dok je sudac Ivan Marković podnio je kaznenu prijavu protiv onih koji su u javnost plasirani tajne podatke.
Na koncu, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru petoricu mlađih punoljetnika prijavilo je za spolni odnos bez pristanka sa svojom žrtvom, dok je samo jedan od njih prijavljen za silovanje.

Najviše bure u javnosti podigao je Hrvatski tjednik koji je u posljednjem broju pisao da “postoje snimke seksa djevojčice i mladića (oni su sami sebe snimali), ali ni po čemu se ne vidi se da je riječ o silovanju, nagovaranju ili ucjeni. Štoviše, verbalna komunikacija i druga gestikulacija navode na jedini mogući zaključak: seks je obostrano priželjkivan, čak žrtva i više navrata poziva „silovatelje“ da prestanu pričati i da počnu napokon…”.

Velik dio javnosti osudio je autora teksta, inače prvog čovjeka spomenutog tjednika, nazvavši tekst degutantnim, šovinističkim, primitivnim, sramotnim, strahotnim…

No, Ivica Marijačić ne prestaje šokirati. U emisiji Podcastu Velebit kazuje kako su se “pseudohumanisti koji su digli noge na Hrvatsku sada povukli u svoje štakorske rupe”.
Napomenuo je kako u Hrvatskoj tjedniku inače ne obrađuju ovakve teme.

– Osjetio sam da je slučaj poprimio političku dimenziju i otkrio da grupnog silovanja nije bilo. Ni u kaznenoj prijavi zadarske policije nema grupnog silovanja, sa sedam mladića došlo se na pet, s pet na jednog koji se tereti za silovanje, dok su drugi dobili znatno lakše prijave, kazuje.

Voditelju emisije kaže kako je slučaj temeljito provjerio na više strana i došao do zaključka kako se radi o maloljetničkom seksu.
Vjeruje da će biti odbačena i ova jedna prijava za silovanje.

– Koliko sam upoznao cijelu priču i ovaj individualni slučaj silovanja teško će opstati. U dijelu iskaza pred policijom djevojka je rekla da je većina donosa bila dobrovoljna, samo neki od njih da nisu. Za te neke, prijavila je mladića s kojim je do nedugo imala objavljene fotografije na svom Instagram profilu. Čak 6 mjeseci nakon navodnog silovanja…, no pustimo sudu i policiji da odrade svoj posao. Važno je podvući da grupnog silovanja nije bilo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...