Odjelu pedijatrije uručena donacija od 32 tisuće kuna za kupnju novog ultrazvučnog uređaja

Odjel pedijatrije Opće bolnice Zadar sve je bliže kupnji novog,  suvremenog ultrazvučnog uređaja za pregled mozga koji će zamijeniti sadašnji dotrajali uređaj koji se često kvari.
U utorak je, naime, Mario Paleka, direktor Turističke zajednice grada Zadra v.d. voditeljici Odjela za pedijatriju, prim.dr.sc. Sanji Delin, uručio donaciju vrijednu  32.000 kn koja su prikupljena od prodaje hrane i pića na prvom zadarskom festivalu mesa “Meat Me”.

Festival “Meat Me” je održan od 17. do 19. listopada na Staroj pijaci tržnice na Poluotoku, zajednički su ga organizirali TZ grada Zadra, “Tržnica Zadra”, zadarski mesari, ugostitelji i brojni partneri i donatori, a u tri dana pripremljeno je i prodano preko 1.700 porcija različitih mesnih jela.

Sav prihod od prodaje jela i pića od početka je bio namijenjen Odjelu pedijatrije zadarske Bolnice, koji od ranije na ovaj način prikuplja sredstva za kupnju novog ultrazvučnog uređaja. TZ grada Zadra je prvu donaciju vrijednu 27.000 kn uplatila na poseban donacijski račun Odjela pedijatrije prošlog proljeća, a donacija je prikupljena na ovogodišnjem “Tuna, Sushi & Wine Festivalu”. Akciju prikupljanja ovih sredstva pokrenuli su baš TZ Zadar i Caritas Zadarske nadbiskupije.

Na primopredaji vrijednog čeka na Odjelu pedijatrije nazočni su bili i dr.med. Neven Birkić, pomoćnik ravnatelja OB Zadar za kontrolu kvalitete, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i glavna medicinska sestra zadarske Bolnice Darija Katuša, te magistra sestrinstva Marija Ljubičić, glavna sestra Odjela pedijatrije.

Dr.med. Sanja Delin zahvalila se direktoru Paleki TZ Zadar na vrijednoj donaciji te je rekla:

– Donirana sredstva pribrojit će se već prikupljenim sredstvima i utrošiti za kupnju suvremenog ultrazvučnog uređaja za pregled mozga. Cijena takvog uređaja kreće se od 300 000 kn na više i do sada smo prikupili nešto malo manje od polovice tog iznosa. Imajući u vidu da su perinatalna oštećenja mozga jedan od najčešćih uzroka neuroloških odstupanja u djece, želimo istaknuti važnost  takvog suvremenog ultrazvučnog uređaja u ranoj dijagnostičkoj obradi neurorizične djece. U ime djelatnika odjela za pedijatriju i naših malih pacijenata te njihovih roditelja zahvaljujemo na podršci i još jednoj vrijednoj akciji.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...