Pronađen obješen u šumi; 18-godišnjak koji je na kolodvoru udario muškarca i ubio ga, počinio samoubojstvo

Na groblju u malom mjestu nedaleko Zadra, danas će u 15 sati na posljednji počinak biti ispraćen 18-godišnjak, maturant zadarske srednje škole koji si je u noći sa subote na nedjelju oduzeo život vješanjem u šumi nedaleko obiteljske kuće. 18-godišnjak je te večeri priredio rođendansku zabavu i pozvao prijatelje. Nitko nije mogao ni naslutiti da će mladić nakon ponoći nestati sa zabave te da će njegovo beživotno tijelo pronaći samo nekoliko sati kasnije.

Riječ je o mladiću koji je prije deset mjeseci sudjelovao u incidentu na zadarskom Autobusnom kolodvoru kada je, tada kao 17-godišnjak, 44-godišnjeg Marina Tičića udario šakom u glavu i nanio mu teške ozljede glave zbog kojih je Tičić pao u komu i preminuo. Uzrok sukoba nije poznat. Navodno je pokojni Tičić nekoliko dana prije incidenta mladiću dao šamar, zbog čega ga je ovaj dočekao na putu za posao i udario šakom u glavu. 44-godišnjak je pao na pod i glavom udario o pod prilikom čega je zadobio prijelom baze lubanje.

Rezultati obdukcije pokazali su kako je do smrti došlo zbog udarca glave u podne betonske ploče. Maloljetnik je u pritvoru zadržan 30 dana nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Teretilo ga se za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom za što je predviđena zatvorska kazna od 3 do 15 godina.

–To je takav splet okolnosti, a vijest je jako teška, kako za obitelj preminulog tako i za učenika i njegove roditelje. Ne radi se o problematičnom učeniku. Točne okolnosti ne znam, prvo je bilo da je došlo do uporabe hladnog oružja, boksera, sada izgleda da ipak nije bilo tako. Dok ne dobijemo službene podatke i kronologiju slučaja, ne možemo puno reći. Tek onda se škola može objektivno postaviti prema situaciji, rekao nam je u siječnju ove godine ravnatelj srednje škole koju je mladić pohađao, a u kojoj je nakon incidenta upisao četvrti razred i nastavio sa školovanjem.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...